2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Ά Οικουμενικής Συνόδου στον Καθεδρικό

Κυριακή28Μαϊος2017

Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Ά Οικουμενικής Συνόδου στον Καθεδρικό

       Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας σήμερα, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου.
       Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του χαρακτηριστικά είπε: όλοι οι Πατέρες της Εκκλησίας είναι η γέφυρα που ενώνει εμάς με το Θεό και το κλειδί που ανοίγει την επικοινωνία μας με Αυτόν τον ίδιο τον Θεό. 
       Κάθε φορά που τελειώνουμε μία Ακολουθία λέμε “Δι' ευχών των Αγίων Πατέρων ημών”. Δίχως τους Αγίους Πατέρες είναι αδύνατη η προσέγγιση μας με τον ουράνιο Πατέρα. Σήμερα, η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει καθιερώσει, έβδομη Κυριακή μετά το Πάσχα, να τιμούμε τους Αγίους Πατέρες της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου η οποία συνήλθε το 325 μ.χ. στην Νίκαια. Χαρακτηριστικός είναι ο κανονισμός της εορτής του Πάσχα που καθιέρωσαν οι Πατέρες αυτής της Συνόδου και ιδιαιτέρως νομοθέτησαν και κανόνισαν το Πάσχα να εορτάζεται και να συμπίπτει από 22 Μαρτίου έως και 25 Απριλίου. Με την αλλαγή του ημερολογίου αυτός ο κανονισμός έχει διασαλευθεί και με το νέο ημερολόγιο ποτέ δεν εορτάζεται Πάσχα το Μάρτιο και από τον Απρίλιο ξεφεύγει και πηγαίνει στο Μάιο.
       Υπάρχει επίσης κανονισμός από τους Πατέρες της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου ότι εκείνος που θέλει να εορτάσει το Πάσχα μετά των αιρετικών να είναι ακοινώνητος και να έχει το ανάθεμα. Το γεγονός, ότι στην Εκκλησία της Φιλανδίας η «λεγόμενη Ορθόδοξη» υπό το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η οποία εορτάζει το Πάσχα κάθε χρόνο μαζί με τους αιρετικούς Λατίνους, προκαλεί θλίψη, διότι σε αυτή την περίτπωση οι Πατέρες της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου δεν τιμώνται, αλλά ατιμάζονται από εκείνους οι οποίοι αν και λέγονται Ορθόδοξοι αθετούν τους κανόνες και τις εντολές των Πατέρων. Κανένας μας δεν αγνοεί ότι "οι τιμώντες τον τιμώμενον, τιμώνται δια του τιμωμένου".
       Το ότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η σύγχυση, η ακαταστασία, η ισοπέδωση αξιών, αρχών και ιδεών, οφείλεται πρωτίστως στην αποστασία των μεγαλόσχημων Κληρικών που έχουν αθετήσει τις αρχές των Αγίων Πατέρων.
       Ευχή και προσευχή μας, άπαντες να πορευθούμε και να πορευόμαστε στη γραμμή των Αγίων Πατέρων οι οποίοι είναι η συνέχεια της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού.

1IUNSGINU

2UYSRGU

3IUSGRUI

4IUFHIU

5INFDGINUG

6IRIUUIUI

7INUGSNIGU

8HUISGUB

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes