2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η Εξόδιος Ακολουθία της Γερόντισσας Χρυσοβαλάντου του Ιερού Ησυχαστηρίου Άξιον Εστί Παιανίας

Πέμπτη27Απρίλιος2017

Η Εξόδιος Ακολουθία της Γερόντισσας Χρυσοβαλάντου του Ιερού Ησυχαστηρίου Άξιον Εστί Παιανίας

      Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Γεροντίσσης Χρυσοβαλάντου μοναχής, ιδρύτριας του Ιερού Ησυχαστήριου Άξιον Εστί Παιανίας. 
      Της Εξοδίου Ακολουθίας προέστη ο Επίσκοπος μας, ο οποίος στον επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στο θάνατο, τονίζοντας ότι εμείς οι Χριστιανοί πιστεύουμε στην ανάσταση και στη ζωή, ενώ παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της μακαριστής Γερόντισσας.
      Η Γερόντισσα Χρυσοβαλάντου γεννήθηκε το 1934 στην Σπέτσες. Νεαρή κοπέλα βρέθηκε στον Πειραιά, δίπλα στον πατέρα Μερκούριο Καλοσκάμη τον μετέπειτα Επίσκοπο Κνωσού, όπου υπήρξε Κατηχήτρια του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου στην Καλλίπολη και Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Ταμπούρια Πειραιώς.
       Στη συνέχεια αφιερώθηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Καρελλά και στα τελευταία χρόνια της ζωής της ίδρυσε το μικρό Ησυχαστήριο της Παναγίας Άξιον Εστί. Χαρακτηριστικά γνωρίσματα της μακαριστής -η οποία αγαπούσε ιδιαιτέρως την αγιογραφία- ήταν η ανεξικακία, η συγχωρητικότητα, η πίστη, η αγάπη και η μακροθυμία.

 20170105 134454 

1IUSRGUIUI

2UIFHUI

3IUFFGIU

5UIGUIS

6IUSRGISU

7DIUGSIU

8DUFIGIU

Από την επίσκεψη του Επισκόπου μας, τρείς μέρες πριν την κοίμηση της Γερόντισσας. 

ASD

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes