2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Θεμέλιος Λίθος και Αγιασμός του Ιερού Ναού «Παναγίας Σουμελά» στον Ασπρόπυργο. (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη01Μάρτιος2017

Θεμέλιος Λίθος και Αγιασμός του Ιερού Ναού «Παναγίας Σουμελά» στον Ασπρόπυργο. (ΒΙΝΤΕΟ)

      Σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα, πλήθος πιστών παρέστη σήμερα στον Ασπρόπυργο, για την τέλεση του μεγάλου και ιστορικού για την Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας γεγονότος, του Αγιασμού των θεμελίων του Ιερού Ναού της «Παναγίας Σουμελά».
      Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή των Ιερέων και Διακόνων της Μητροπόλεως μας, ετελέσθη σήμερα μεγαλοπρεπής Αγιασμός και ετέθη ο θεμέλιος λίθος στον πρώτο Ιερό Ναό της Μητροπόλεως μας, ο οποίος θα ανεγερθεί επ’ ονόματι της «Παναγίας Σουμελά». 
      Το θεμέλιο λίθο, με χαραγμένο δια χειρός Επισκόπου -όπως επιβάλει η παράδοση- το Σταυρό και το όνομα του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, έθεσε ο σεπτός μας Ποιμενάρχης στα θεμέλια του Ναού. Πέτρες από τον Πανάγιο Τάφο, τον φρικτό Γολγοθά του Κυρίου μας και τον τάφο της Κυρίας Θεοτόκου στα Ιεροσόλυμα, χώμα, πέτρα και αγίασμα από την Τραπεζούντα όπου βρίσκεται η Μονή της «Παναγίας Σουμελά», τοποθετήθηκαν από τον Επίσκοπό μας στα θεμέλια του ιερού αυτού έργου. Έργο το οποίο, όπως ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν είναι δικό του, αλλά έργο της μητέρας μας Παναγίας, αφού γι’ αυτό μεριμνά και φροντίζει Εκείνη. Χωρίς προϋπολογισμούς και εξασφαλισμένες οικονομικές πηγές, διασφαλίστηκε αρχικά ο χώρος που θα φιλοξενούσε το σημαντικό αυτό έργο. Με μια απλόχερη προσφορά ξεκίνησε και με αντίστοιχες ενέργειες θα συνεχιστεί η ανέγερση του Ναού στον Ασπρόπυργο, την περιοχή που αποτελεί νέα πατρίδα για πολλούς από τους επανειλημμένες φορές διωγμένους Έλληνες του Πόντου. Έλληνες για τους οποίους η Ιερή εικόνα της Παναγίας της Αθηνιώτισσας, αγιογραφημένη από τον Άγιο Λουκά, με θαύμα πριν από πολλά χρόνια βρέθηκε κοντά τους.
      Με μια συγκινητική και βαθιά ειλικρινή αναδρομή στο χρόνο, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς για τη μεγάλη του επιθυμία, η οποία ύστερα από τόσα χρόνια, έρχεται με τη βοήθεια του Θεού, να γίνει πραγματικότητα. Το έργο της ανέγερσης της «Παναγίας Σουμελά», ταυτισμένο με τη βαθύτερη επιθυμία και ευχή του Ποιμενάρχου μας, θα έρθει να στηρίξει, να στεγάσει το ποίμνιο σε μια δύσκολη πνευματικά επερχόμενη περίοδο. Έρχεται να σκεπάσει, να προστατέψει, να προσελκύσει τους κουρασμένους, στα σκληρά για την εκκλησία και τον πιστό λαό χρόνια που έρχονται. Το έργο της ανέγερσης του ιερού Ναού της «Παναγίας Σουμελά», το οποίο ευχόμαστε και προσευχόμαστε γρήγορα να ολοκληρωθεί, θα συντελέσει στην ισχυροποίηση του αγώνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας για πνευματική και ψυχική δύναμη, αλλά θα αποτελέσει κι ένα μικρό κέντρο ελληνορθόδοξου πολιτισμού, παράδοσης και παιδείας. Ο Σεβασμιώτατος ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε τον Άγιο Τριαδικό Θεό για την μεγάλη δωρεά και ευεργεσία Του.
      Στον Αγιασμό των θεμελίων συνόδευαν τον Ποιμενάρχη μας ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας, π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδης και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, π. Ματθαίος Μαβίδης, οι Διάκονοι, π. Λεωνίδας και π. Κωνσταντίνος, ενώ νέοι ενδεδυμένοι με παραδοσιακές στολές του Πόντου έφεραν στα χέρια τους την εικόνα της Παναγίας.
      Στο ιστορικό αυτό γεγονός παρίσταντο εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως  και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ασπροπύργου, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων και βέβαια ευλαβείς πιστοί της Μητροπόλεώς μας.
Γιά το βίντεο ΕΔΩ

2NIUSHNUI

1inusdhg

2shifjndfsjfhinjgd

3singaiohing

4NISGIUUINIU

5SNIQOGWOHUR

6OINGRONU

7ORGORGNI

8OSGUNRIINN

9INGRWGNI

10SJNISJIN

11IJNGIUHRUI

12IJSHININJ

13IUNSRHIIN

14NIURHIUNH

15IUINUHUIN

16IONHNINUI

17SINUNIINUIN

4sigdnfajsfgifo

18NSIRGHIN

19SFSBINIBS

20SRGINJGIN

21INWRGUNIG

22UIRGGNIU

23NUSRGNISU

24INHINININ

26INSHISN

27NISGINUI

28ISIUNNIIN

29SRIGNJGJNI

30SGNISGINSN

31UINRGININJ

32INGRIINU

33UINWGRNUIE

34INSGINS

35INHIEININ

36IRHNIHHN

37GINIRGIUG

38SINRGIUNN

39RGINEHTNUIN

40INBDINUEB

41IRGNIWGRNI

42INSBNIUSUI

43INBBBNUIIUN

44NIBUIUBUNI

90eaghdnghfs

91sdfjfhdgs

 DSC1737

92sgdhjffjgdh

45INNIJNIUU

46DIBNIENIU

48NSUINUIIN

93dgjfhjdh

49NBUITBN

94hhjdthsr

50DNIBNINI

51ISNIIENUHNUI

52INSFBSNINIU

53IGINGNIN

54IGIUNUNG

55INDINGNI

56DNIBDNIUB

57NIDHNIUEIUN

58GNIURGNIU

59BNIINUIBNI

60SINRIUNGIU

61NIEGUIEGUIN

62NISBUNUIHU

63NIUDBUNIIU

64IBIBNIU

65DBIUNINU

66NDIBNDIN

67IIHNIINNIU

68HINEINU

69HNIEINH

70RSGWNIG

71ISNUIFUI

72UIEUINEGEU

73EHEHHHH

74DHHHTH

75NRTHWTS

76DDHJTJJ

77JJWWRYRJ

78MEJYRYH

79JFRTEJF

80NHTTEJH

      Ιδιαίτερη συγκίνηση για τον Ποιμενάρχη μας αποτέλεσε το γεγονός, όταν μετά το πέρας του Αγιασμού, παρέλαβε στα χέρια του από την Δέσποινα Μουστοπούλου την παραδοσιακή στολή της Τραπεζούντας του Πόντου, η οποία θα ενδύσει το λείψανο της Αγίας Νεομάρτυρος Κασσάνδρας της Τραπεζούντιας.
 

81RYJTJTYRT

82RHRSGHJY

83FJYDTHRYHD

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes