2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως στο Κορωπί

Κυριακή01Ιανουάριος2017

Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως στο Κορωπί

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Κορωπίου Αττικής λειτούργησε σήμερα, Κυριακή προ Χριστουγέννων ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Χρυσόστομος.
Στην ομιλία του ανεφέρθη στο γεγονός της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, τονίζοντας ότι η εορτή των Χριστουγέννων για την Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Μητροπολιτική Εορτή του Χριστιανισμού, όπως αναφέρει ο Ιερός Χρυσόστομος. Πέρασαν προφήτες αρκετοί πριν την έλευση του Χριστού με έναν ξεχωριστό ανάμεσά τους, τον Ησαΐα, ο οποίος έγραψε το Ευαγγέλιο του Χριστού -προ Χριστού- και ο οποίος θεωρείται από την Εκκλησία μας πέμπτος Ευαγγελιστής.
         Ο Σεβασμιώτατος, με ιδιαίτερη έμφαση τόνισε την αντίδραση και την αντιμετώπιση του δικαίου Ιωσήφ του Μνήστορος προς το πρόσωπο της Παναγίας μας, όταν άκουσε και γνώρισε ότι η Μαριάμ είναι εγκυμονούσα. Ο Ιωσήφ ήταν δίκαιος άνθρωπος κι αυτός ο δίκαιος άνθρωπος έμελλε να αναλάβει τη στήριξη του πιο Αγίου ανθρώπου που πέρασε ποτέ από την ανθρωπότητα, της Παναγίας μας, η οποία κι έφερε στον κόσμο Τον Υιό και Λόγο του Θεού. Η Χάρις του Τριαδικού Θεού επαναπαύεται στο Χριστιανό, όταν αυτός εμφορείται από τη δικαιοσύνη. «Δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της γης» λέγει ο Χριστός. Πολλοί από εμάς νομίζουμε ότι είμαστε δίκαιοι άνθρωποι, ενώ στην ουσία είμαστε πολύ μακριά από το πραγματικό χάρισμα της δικαιοσύνης. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι κάποιος από εμάς είναι δίκαιος, η δικαιοσύνη μας στα μάτια του Θεού είναι ως ράκος αποκαθημένης. Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπός μας στο εκκλησίασμα, δίνοντας ευχές για καλά Χριστούγεννα.

1IOFBIOJ

2NUISGIU

3GRIUGGUGI

4NISUFG

5ISUGISU

6DONHON

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes