2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Ευθυμίου στον Ι. Ν. Αγ. Μηνά Βιλίων

Σάββατο29Μαϊος2021

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Ευθυμίου στον Ι. Ν. Αγ. Μηνά Βιλίων

   Το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Ευθυμίου Δανηλάτου τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Βιλίων. Στην Θεία Λειτουργία και στην Ακολουθία του Μνημοσύνου παρέστησαν πνευματικά τέκνα του εκλιπόντος τόσο από τα Βίλια, όσο και από άλλες περιοχές της Αττικής.

IMG 7173

IMG 7172

IMG 7176

   Στον παρακλητικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσωπικότητα του αφιερωμένου στον Κύριο, Αγιορείτη Ιερομόναχου, που υπηρέτησε ακούραστα επί τεσσαρακονταετία την Ενορία και το ποίμνιο του Αγίου Μηνά, διανύοντας αναρίθμητες φορές την απόσταση μεταξύ του Περιβολιού της Παναγίας και της περιοχής των Βιλίων Αττικής.

   Ο μακαριστός π. Ευθύμιος σε ηλικία μόλις 18 ετών, μετά τη συμπλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών κατέφυγε στο Αγιώνυμο Όρος, όπου αφιερώθηκε ως Μοναχός στο Κελί των Αγίων τριών νέων Οσιομαρτύρων Ακακίου, Ευθυμίου και Ιγνατίου της Σκήτης του Τιμίου Προδρόμου της Ιεράς Μονής Ιβήρων. Το 1982 ανέλαβε ως τακτικός εφημέριος στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Βιλίων, ενώ παράλληλα, δίχως να υπολογίζει τους κόπους έσπευδε να υπηρετήσει τις λειτουργικές ανάγκες και άλλων πνευματικών καθιδρυμάτων της Αττικής. Θερμός πνευματικός καθοδηγητής και με διακριτές τις διοικητικές ικανότητες αναδείχθηκε Γέροντας του Κελίου των τριών Οσιομαρτύρων στα ευλογημένα χώματα του Περιβολιού της Παναγιάς, εκεί όπου αναπαύεται πιά το σκήνος του έως την τελική ανάσταση. Ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης, δεν υπηρέτησε μόνον το Ιερό Περιβόλι της Παναγίας μας, αλλά και ως εφημέριος του Ι. Ν. του Αγίου Μηνά εξυπηρέτησε τις ανάγκες εκκλησιασμού των νέων και των παιδιών που επί σειρά ετών φιλοξενήθηκαν στις παιδικές κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας «Περιβόλι της Σουμελά». Τον Αγιορείτη Μοναχό π. Ευθύμιο θα θυμούνται και θα μνημονεύουν με ιδιαίτερη αγάπη οι μικρές κατασκηνώτριες της Μητροπόλεως, την διαπαιδαγώγηση των οποίων εξυμνούσε ο μακαριστός -αναφερόμενος στους πνευματικούς, στους παιδαγωγούς και στις οικογένειες των παιδιών- κάθε φορά που αυτά επισκέπτονταν τον ναό, προκειμένου να εκκλησιασθούν και να μεταλάβουν στο πλαίσιο της διαμονής τους στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως.      

   Ο Επίσκοπός μας κατόπιν, αναφέρθηκε στο κέντρο της πίστεώς μας, την Ανάσταση του Κυρίου, μέσω της οποίας ο θάνατος μεταβλήθηκε σε αναγκαίο ύπνο που θα μας απαλλάξει από τις δυσχέρειες της επίγειας ζωής και θα μας οδηγήσει στην χαρά του Θεού.

   Ακολούθως, η ελλογιμωτάτη κ. Ευθαλία Παππά, εκπροσωπώντας τους ενορίτες του Αγίου Μηνά, εκφώνησε επιμνημόσυνο λόγο. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην επίγεια πορεία, στους πνευματικούς αγώνες και στα γνωρίσματα του πνευματικού της πατρός, Μακαριστού π. Ευθυμίου.

IMG 5037

IMG 5075

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes