2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή του Αντίπασχα στον Καθεδρικό Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Αχαρνών

Κυριακή09Μαϊος2021

Κυριακή του Αντίπασχα στον Καθεδρικό Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Αχαρνών

   Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών λειτούργησε σήμερα, Κυριακή του Αντίπασχα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

1 thoma

IMG 6803

   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην καλή απιστία του Αγίου Αποστόλου Θωμά και στην ψηλάφηση του επί της δεσποτικής πλευράς και των τύπων των ήλων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την διάλυση κάθε είδους αμφισβήτησης σχετικά με την Ανάσταση του Σωτήρος Χριστού.

 

IMG 6815

   Μετά την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος, κατά το έθιμο των Ελλήνων του Πόντου, τέλεσε Αναστάσιμο Τρισάγιο για τους κεκοιμημένους. Εν συνεχεία, ο ποντιακής καταγωγής Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοσύγκελος μας, π. Μιχαήλ, εξήγησε την σημασία του εθίμου, λέγοντας ότι επί αιώνες οι Πόντιοι πηγαίνουν στα μνήματα την Κυριακή του Θωμά για να μεταφέρουν τον αναστάσιμο χαιρετισμό στους προγόνους τους, οι οποίοι δεν πέθαναν, αλλά κοιμούνται. «Μαζί με τους κεκοιμημένους μας κι εμείς προσδοκούμε την τελική Ανάσταση», πρόσθεσε στη συνέχεια.

IMG 6828

 

 

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes