2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Όρθρος της Μ. Δευτέρας στη Σουμελά

Κυριακή09Απρίλιος2023

Όρθρος της Μ. Δευτέρας στη Σουμελά

   Απόψε το απόγευμα σήμανε για άλλη μια φορά η έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών και της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Για την ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Δευτέρας, κατά την οποία η Εκκλησία μας ενθυμείται τον μακάριο Ιωσήφ τον Πάγκαλο και την ξηρανθείσα υπό του Κυρίου συκή, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργου. 

   Στην ομιλία του ο Επίσκοπός μας, επί τη ευκαιρία της εισόδου μας στο τελευταίο στάδιο του Τριωδίου, αναφέρθηκε στη δυνατότητα που μας δίνεται από τον Θεό μέσα από τα ιερά αναγνώσματα και τα μεγάλα γεγονότα των προσεχών ημερών να ασκήσουμε εντονώτερη προσπάθεια καθαρισμού της ψυχής από τα πάθη. Ο Ερασμιώτατος Νυμφίος Χριστός μας καλεί ειδικά αυτή την εβδομάδα να επιστρέψουμε σε αυτόν, να τον αναζητήσουμε, να τον βρούμε και να αποκτήσουμε με αυτόν καρδιακή επικοινωνία. Μέσα από αυτήν την πορεία θα αξιωθούμε να αναστηθούμε με Αυτόν. 

   Στην ακολουθία συμμετείχε προσευχόμενος και ο αξιότιμος Βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Ευάγγελος Λιάκος.

a nymfios 23 1 of 8

a nymfios 23 2 of 8

a nymfios 23 3 of 8

a nymfios 23 4 of 8

a nymfios 23 5 of 8

a nymfios 23 6 of 8

a nymfios 23 8 of 8

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes