2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Γ' κατανυκτικός Εσπερινός στον Καθεδρικό

Κυριακή12Μάρτιος2023

Γ' κατανυκτικός Εσπερινός στον Καθεδρικό

  Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών τελέσθηκε απόψε ο Γ' κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεώς μας και πλήθους πιστών. 

   Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας αρχικά εξέφρασε τον προβληματισμό: είμαστε αληθινοί χριστιανοί; Μέσα από αυτή την ερώτηση κατεύθυνε την ομιλία του στη Θεολογία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Εκείνος ο μεγάλος Θεολόγος της Εκκλησίας μας υποστήριξε ότι ο άνθρωπος με τον αγώνα του μπορεί να οδηγηθεί στη Θέωση της ψυχής, δηλαδή στην ένωση με τον Θεό. Διαπιστώνουμε αν είμαστε αληθινοί χριστιανοί αν ο αγώνας για τη Θέωση αποτελεί το επίκεντρο της ζωής μας. Για να φτάσουμε σε αυτήν, προηγούνται το στάδιο της Καθάρσεως και η κατάσταση του Φωτισμού του νου. Κατανοούμε εύκολα ότι αν είμαστε βυθισμένοι στην κακία, ήτοι στην ειρωνεία, την εμπάθεια, την καχυποψία, σίγουρα απέχουμε από το ορθόδοξο χριστιανικό πνεύμα. Πρέπει, λοιπόν, ως πρώτο βήμα να καθαρίσουμε τον εαυτό μας από αυτά. Ο Άγιος Γρηγόριος το κατάφερε. Καθαρίσθηκε, επικοινωνούσε συνεχώς με τον Θεό και αξιώθηκε να δει το Φως. Και παρ' όλο που έφτασε σε αυτό το πνευματικό ύψος, προσευχόταν: Κύριε, φώτιζέ μου το σκότος. 
   Κλείνοντας, ο Επίσκοπός μας ευχήθηκε να έχουμε την πρεσβεία του Αγίου, τονίζοντας ότι είμαστε ευγνώμονες για αυτά που μας κληροδότησε.
 

G KATANYKTIKOS 1 of 21

G KATANYKTIKOS 2 of 21

G KATANYKTIKOS 5 of 21

G KATANYKTIKOS 6 of 21

G KATANYKTIKOS 8 of 21

G KATANYKTIKOS 9 of 21

G KATANYKTIKOS 10 of 21

G KATANYKTIKOS 11 of 21

G KATANYKTIKOS 12 of 21

G KATANYKTIKOS 13 of 21

G KATANYKTIKOS 14 of 21

G KATANYKTIKOS 15 of 21

G KATANYKTIKOS 16 of 21

G KATANYKTIKOS 17 of 21

G KATANYKTIKOS 19 of 21

G KATANYKTIKOS 20 of 21

G KATANYKTIKOS 21 of 21

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes