2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Α' στάση Χαιρετισμών στη Χίο

Παρασκευή03Μάρτιος2023

Α' στάση Χαιρετισμών στη Χίο

      Από το νησί της Χίου ξεκίνησε τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου ο σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Παρασκευή Α' νηστειών. Συγκεκριμένα, έψαλε την Α' στάση των Χαιρετισμών διαδοχικώς στην Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ Νενήτων, στον Ιερό Ναό Αγίας Ματρώνης και στο σπήλαιο της Ιεράς Μονής Αγίων Πατέρων Προβατείου Όρους, εν μέσω πυκνών εκκλησιασμάτων. Προηγουμένως, ο σεβασμιώτατος είχε επισκεφθεί τις Ιερές Μονές Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίας Ματρώνης, όπου μετέδωσε πατρικές ευλογίες.

   Από όπου διήλθε, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε αρχικά στην ευαγγελική περικοπή του Αποδείπνου, τονίζοντας ότι, ως χριστιανοί, για να έχουμε πνευματική προκοπή πρέπει να επιμένουμε πιστά στις αρχές που μας παρέδωσε ο Κύριος μέσω του Ιερού Ευαγγελίου και όχι σε έναν χριστιανισμό διαστρεβλωμένο, πολλές φορές κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μας.
   Σε άλλο σημείο των ομιλιών του, ο Επίσκοπός μας μίλησε για τη Δέσποινα του κόσμου, την Κυρία Θεοτόκο, η οποία αποτελεί τη μεγάλη Πρέσβειρα και Εγγυήτρια των ψυχών μας. Αιώνες ολόκληρους οι χριστιανοί, αντιμέτωποι με κάθε ζήτημα, στρεφόμαστε στο πρόσωπό της για να απευθυνθεί στον Υιό της με την ισχυρή μητρική της παρρησία. Σε αυτήν απευθυνόμαστε πάλι σήμερα, να ικετεύσει τον Θεό μας για να ενισχύσει ψυχικά τους αδελφούς μας που θρηνούν αγαπημένα τους πρόσωπα, τα οποία είτε αγνοούνται, είτε γνώρισαν τον θάνατο εξαιτίας του δυστυχήματος των Τεμπών. Όσοι δε κείτονται τραυματισμένοι στην κλίνη της ασθενείας να βρουν ταχεία ανάρρωση.
   Κλείνοντας, ευχήθηκε σε όλους καλή συνέχεια της Μεγάλης Σαρακοστής.
Από την Ιερά Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ Νενήτων

Α XAIR XIOS 23 1 of 13

Α XAIR XIOS 23 2 of 13

Α XAIR XIOS 23 3 of 13

Α XAIR XIOS 23 4 of 13

Από τον Ιερό Ναό Αγίας Ματρώνης

Α XAIR XIOS 23 5 of 13

Α XAIR XIOS 23 6 of 13

Α XAIR XIOS 23 7 of 13

Α XAIR XIOS 23 8 of 13Από την Ιερά Μονή Αγίων Πατέρων 

Α XAIR XIOS 23 9 of 13

Α XAIR XIOS 23 10 of 13

Α XAIR XIOS 23 12 of 13

Α XAIR XIOS 23 13 of 13

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes