2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα σε Ιερές Μονές

Τετάρτη04Ιανουάριος2023

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα σε Ιερές Μονές

    Ανήμερα της μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, στο προεόρτιο κλίμα της Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως.

IMG 4195

        Ακολούθως, έφθασε στη Μονή κλιμάκιο της χορωδίας «Υμνωδοί» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, το οποίο υποδέχθηκε η Οσιωτάτη Καθηγούμενη, Γερόντισσα Παϊσία. Οι χορωδοί έψαλαν τα πατροπαράδοτα κάλαντα στην Αδελφότητα της Μονής και σε παρισταμένους πιστούς, μεταφέροντας το μήνυμα των Χριστουγέννων.

kalanta 1 of 36

kalanta 2 of 36

         Έπειτα, οι νέοι και τα παιδιά της χορωδίας, συνοδευόμενα από τον Επίσκοπό μας, συνέχισαν το έργο της ψαλμώδησης των καλάντων στις Ιερές Μονές Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πάρνηθος, Αγίου Σωφρονίου Κουβαρά και Παναχράντου Μεγάρων. Τόσο ο Σεβασμιώτατος, όσο και οι καλαντιστές έτυχαν θερμής υποδοχής από τις Οσιώτατες Καθηγούμενες Ξένη, Ειρήνη και Μαριάμ, Μοναχές, αντιστοίχως,  και έλαβαν την ευλογία να προσκυνήσουν τις εφέστιες Εικόνες των Μονών. Επίσης, χάρηκαν διότι η περιοδεία αυτή, η οποία πλέον έχει λάβει τη μορφή παράδοσης στην Μητρόπολή μας, αποτέλεσε πηγή στήριξης και χαράς για τις αγωνιζόμενες Αδελφότητες. 

   Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στις Ιερές Αδελφότητες, εξέφρασε ευχές για καλά Χριστούγεννα και διένειμε ευχετήριες κάρτες με γλυκίσματα, χάριν ευλογίας. 

       Η περιοδεία κατέληξε στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργου, όπου σε κλίμα συγκίνησης, για πρώτη φορά εψάλησαν τα κάλαντα της Γεννήσεως του Κυρίου μας.

Από την Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πάρνηθοςkalanta 4 of 36
kalanta 6 of 36

 Από την Ι.Μ. Αγ. Σωφρονίου Κουβαρά

IMG 4302

Από την Ι.Μ. Παναχράντου Μεγάρων

kalanta 17 of 36

Από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργουkalanta 26 of 36

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes