2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Εσπερινός της Αγίας Αικατερίνης στο Λουτουφί Βοιωτίας

Τετάρτη07Δεκέμβριος2022

Ο Εσπερινός της Αγίας Αικατερίνης στο Λουτουφί Βοιωτίας

   Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος μετέβη στο Λουτουφί Βοιωτίας, όπου προεξήρχε στον Μέγα Εσπερινό στην εορτάζουσα Ιερά Μονή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της Πανσόφου, όπου προΐσταται ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευθύμιος Μπαρδάκας.
   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην κινητήριο δύναμη του μαρτυρίου, την αγάπη. Χάρη σε αυτή την αγάπη προς τον Θεό και τον πλησίον, η Αγία Αικατερίνα πήρε την δύναμη να οδηγηθεί με βεβαιότητα και σιγουριά στον υπέρ Χριστού θάνατο. Η Αικατερίνα ήθελε να είναι αρεστή στον Χριστό, για αυτό φρόντισε να Τον μιμηθεί μέσω της αγάπης και της συγχώρεσης. Η Αγία, κινούμενη προς τον θάνατο, δεν κινήθηκε με μίσος, αλλά όπως ο Κύριός μας, με αγάπη, συγχωρώντας τους δημίους της.
   Κλείνοντας την ομιλία, ευχήθηκε ως Χριστιανοί με αυτό το πνεύμα της αγάπης και της συνοχής να πορευθούμε στη ζωή μας, διότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Χριστιανισμός προόδευσε και με τον οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή.
   Ακολούθησε λιτανεία εντός της Μονής, μετά την οποία ο Γέροντας π. Ευθύμιος, εξέφρασε τις δέουσες ευχαριστίες και ευχές προς τους παρισταμένους.

Untitled Album 1 of 16

Untitled Album 3 of 16

Untitled Album 4 of 16

Untitled Album 2 of 16

Untitled Album 5 of 16

Untitled Album 6 of 16

Untitled Album 7 of 16

Untitled Album 8 of 16

Untitled Album 9 of 16

Untitled Album 10 of 16

Untitled Album 12 of 16

Untitled Album 13 of 16

Untitled Album 11 of 16

Untitled Album 14 of 16

Untitled Album 15 of 16

Untitled Album 16 of 16

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes