2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Διορισμοί Κατηχητών Ι.Μ. Αττικής & Βοιωτίας υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2022-23

Σάββατο01Οκτώβριος2022

Διορισμοί Κατηχητών Ι.Μ. Αττικής & Βοιωτίας υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2022-23

           88

              Το Σάββατο, 1η Οκτωβρίου 2022 το πρωί, έλαβε χώρα, κατόπιν προσκλήσεως του σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου, η καθιερωμένη -κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς- ετήσια Σύναξη των Κατηχητών της Μητροπόλεως στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Αχαρνών.

              Οι εθελοντές Κατηχητές που προσήλθαν ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Επισκόπου μας, ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις βάση του σχεδιασμού που ετησίως αναπτύσσεται σχετικά με το περιεχόμενο και τη μεθοδολογία διδασκαλίας των μαθημάτων όλων των βαθμίδων. Παράλληλα έλαβαν τον απαραίτητο -δια χειρός Επισκόπου- διορισμό και ασφαλώς, την ευχή και την ευλογία του Μητροπολίτου μας για μια καλή και δημιουργική χρονιά με αγαστή συνεργασία και πλούσιο παραγωγικό έργο προς δόξαν Κυρίου.

            Ο Σεβασμιώτατος, στο πλαίσιο της Συνάξεως, αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της υπευθυνότητας, της συνέπειας και της σταθερότητας που οφείλει να διαθέτει και να καλλιεργεί ο τιμώμενος, με τον ρόλο του Κατηχητή–δασκάλου, άνθρωπος. Η κατήχηση, η διδασκαλία του ορθού δόγματος αλλά και της εκκλησιαστικής και εθνικής μας ιστορίας, η καλλιέργεια αξιών στη συνείδηση των παιδιών και η ευρύτερη παροχή υγειούς παιδείας αποτελεί έργο ιερό από το οποίο εξαρτάται το μέλλον της κοινωνίας μας. Η εμπιστοσύνη με την οποία τιμάται ο Κατηχητής τόσο από τον Ποιμένα, όσο και από τον γονιό, είναι λόγος ικανός για μια συνεχή και επιμελή προσπάθεια εκ μέρους του Κατηχητού προς προσωπική πνευματική βελτίωση. Παράλληλα, η συνεργατικότητα, η ενεργή συμβολή και η συνοχή των μελών του σώματος των Κατηχητών είναι που διαμορφώνουν το καλό συλλογικό αποτέλεσμα. Η ανταπόκριση στον ρόλο του Κατηχητή δεν αποτελεί μόνο υποχρέωση, αλλά και σπουδαία ευκαιρία, κινητοποίηση και ιερή κινητροποίηση για τον άνθρωπο που αναλαμβάνει το συγκεκριμένο καθήκον, τόνισε ο Επίσκοπός μας. Οι χαλεποί καιροί που διανύουμε καθιστούν επιτακτική την ανάγκη της ενεργούς δράσης του Κατηχητικού Σχολείου, καθώς και των Παιδικών Κατασκηνώσεων που συμπληρώνουν καταλυτικά το παιδαγωγικό έργο της Εκκλησίας.

                Ενθαρρυντικό στοιχείο αποτελεί ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός προσώπων που ασχολούνται με το κατηχητικό έργο. Ο αριθμός των διορισμών αυξάνεται ετησίως, τα Κατηχητικά Σχολεία μεγαλώνουν και αναβαθμίζονται, αφού οι παλαιότεροι Κατηχητές αναδεικνύονται πιο έμπειροι, πιο ενεργοί και δραστήριοι, ενώ οι νεότεροι είναι πρόσωπα με επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευση σε τομείς χρήσιμους για την ποιοτική εξέλιξη των Κατηχητικών. Αναφορά έγινε στα νέα πρόσωπα που αναλαμβάνουν νέες αρμοδιότητες όπως την συγγραφή μαθημάτων και την ανάπτυξη μεθόδων διδασκαλίας με καλλιτεχνικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες. Ιδιαιτέρως δε, ικανοποιητικό, είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία των νέων προσώπων προέρχεται από το ίδιο το Κατηχητικό Σχολείο της Μητροπόλεως. Η πίστη, η σταθερότητα και επίγνωση που διαθέτουν οι νέοι στο κατηχητικό, σε συνδυασμό με την ενθάρρυνση και την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι παλιότεροι προς τους νέους, είναι απόδειξη του αποτελεσματικού έργου που επιτελείται με την Χάρη του Θεού στη Μητρόπολή μας, είπε ο Σεβασμιώτατος.

                     Η Σύναξη, αφού αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες και ευχές του Μητροπολίτη μας κ. Χρυσοστόμου προς τους Κατηχητές.

Οι διορισθέντες Κατηχητές του εκπαιδευτικού έτους 2022-23 της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας είναι οι κ.κ.:

Πρεσβυτέρα Μαρία Κομνηνού

Πρεσβυτέρα Αργυρώ Βελέντζα

Κυριακή Μωυσιάδη

Κυριακή Θεοφανίδου

Πρεσβυτέρα Ευσεβία Σφακιανάκη

Σοφία Μεσαριτσίδου

Παναγιώτα Σταύρου

Σοφία Μαυρίδη

Βαλεντίνα Ουσταμπασίδου

Παναγιώτα Μιχαηλίδου

Χαρά Συρίγου

Μαρία Τσέγκα

Παρθένα Σπυροπούλου-Γυριχίδη

Ελένη Τσιάμη

Ευαγγελία Νέζη

Ιωάννα Τσιβελεκίδου

Ευθαλία Παπαδοπούλου

Βασιλική Κατσάλα 

Πρεσβυτέρα Αφροδίτη Μουρατίδη

Αγγελική Παπασπύρου

Καλλιόπη Μαυρίδη

Ελισάβετ Λαζαρίδου

Σόνια Παπαδοπούλου

Χρυσάνα Γυριχίδη

Φωτεινή Μαυρίδη

Μαρία Παπαδοπούλου

Ελένη Κουγιουμτζίδου

Κατερίνα Καλπακίδου

Σοφία Μαραντίδη

Γεωργία Παύλου

Αλεξάνδρα Μανιφάβα

Μαρία Πιπερίδου

και οι

Ιωάννης Μελετίδης

Παντελής Κυριακίδης

Στο κατηχητικό έργο της Μητροπόλεως σε ρόλο Κατηχητού συμβάλουν καθοριστικά εφημέριοι των ενοριών και συγκεκριμένα οι:

Πρωτοσύγκελος, Πρεσβύτερος Μιχαήλ Κωνσταντινίδης

Πρεσβύτερος Ματθαίος Μαβίδης

Πρεσβύτερος Λεωνίδας Πίττος

Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Πετσαλίδης

καθώς και Μοναχές, αλλά και η Διευθύντρια των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεως, κ. Ευαγγελία Μ. Ψαρομμάτη.

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes