2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Θήβα

Τρίτη26Απρίλιος2022

Η εορτή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Θήβα

      Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης βρέθηκε σήμερα, Τρίτη της Διακαινησίμου, το πρωί ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, όπου χοροστάτησε στην λαμπριάτικη Θεία Λειτουργία. 

viber image 2022 04 26 11 40 37 997    Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναστάσεως ως κέντρο της ζωής των Χριστιανών και κύρια πηγή χαράς και ειρήνης. Η πρώτη λέξη που είπε ο Αναστάς Κύριος μας στις φοβισμένες και συνάμα ανδρείες Μυροφόρες ήταν: «Χαίρετε», λέξη που χρησιμοποιείται από πολλούς, δίχως να γνωρίζουν την πραγματική του μετάφραση: «χαρά να έχετε». Αντίστοιχα, η πρώτη φράση που είπε ο Χριστός στους Μαθητές Του, τους φοβισμένους δια τον φόβον των Ιουδαίων, ήταν «Ειρήνη υμίν». Έκτοτε, τόσο οι Μαθητές όσο και οι Μυροφόρες, εξήλθαν ως τα πέρατα της τότε γνωστής οικουμένης και έγιναν διαπρύσιοι κήρυκες του μυνήματος της πίστεως μας ότι ο Χριστός αναστήθηκε και ο θάνατος καταργήθηκε

    Με το πέρας της Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε Λιτανεία των ιερών Εικόνων της Αναστάσεως και των Αγίων με την συμμετοχή ενδεδυμένων νέων και παιδιών.

viber image 2022 04 26 11 42 43 996

viber image 2022 04 26 11 42 45 850   Η φιλόξενη αδελφότητα, υπό την Οσιωτάτη Γερόντισσα Χριστονύμφη, παρέθεσε εορταστική τράπεζα στους πανηγυριστές.

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes