2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στην Σουμελά Ασπροπύργου

Κυριακή10Απρίλιος2022

Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στην Σουμελά Ασπροπύργου

   Στην Παναγία Σουμελά Ασπροπύργου τελέσθηκε ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.
  Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μετάνοια ως κάτι δικό μας. Κάτι που υπάρχει ως δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο αρκεί να θέλει να μεταμορφωθεί πραγματικά. Βασική προϋπόθεση της μετάνοιας είναι η άρνηση του ιδίου θελήματος και η συμμόρφωση μας με τον νόμο του Θεού. Αυτό ακριβώς έπραξε και η Οσία Μαρία η Αιγυπτία. Αν και επί σειρά ετών ζούσε στο θέλημα της, υπηρετώντας την σαρκολατρεία, όταν με την παρέμβαση της Κυρίας Θεοτόκου ήλθε εις εαυτόν, ακολούθησε ακριβως τον αντίθετο δρόμο. Αρχικά, αρνήθηκε το θέλημα της με καρδιακή διάθεση αλλαγής τρόπου ζωής. Ύστερα, εξομολογήθηκε καθαρά και όδευσε προς την έρημο όπου έλιωσε το σώμα της από την άσκηση, εξαλείφοντας τα παλαιά πάθη και αναδεικνύμενη το κατ’ εξοχήν πρότυπο της μετανοίας. Η Οσία Μαρία μας αποδεικνύει ότι η μετάνοια είναι εύκολο πράγμα, αρκεί να υπάρχει θέληση.
  Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος, ανέφερε ότι σε δυό εβδομάδες θα εορτάσουμε το Άγιο Πάσχα, έχοντας προηγηθεί το Θείο Πάθος. Ας επιτρέψουμε στον εαυτό μας να προσεγγίσει τον Χριστό. Ο Χριστός έπαθε για εμάς αλλά εμείς δεν συμπάσχουμε με Εκείνον, ούτε με τον πλησίον, ούτε πάσχουμε για αυτήν την ίδια μας την ψυχή. 
  Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να πορευθούμε το υπόλοιπο των ημερών σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.

 

IMG 7116

IMG 7127

IMG 7129

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes