2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Β' Νηστειών στην Ευαγγελίστρια Χαλκίδος

Κυριακή20Μάρτιος2022

Κυριακή Β' Νηστειών στην Ευαγγελίστρια Χαλκίδος

77UY

    Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή Β’ των Νηστειών της Μεγάλης Σαρακοστής, ημέρα αφιερωμένη στον Μεγάλο Πατέρα της Εκκλησίας μας, Άγιο Γρηγόριο Αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης τον Παλαμά. 

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα του παραλυτικού της Καπερναούμ, εστιάζοντας στους ανθρώπους-στηρίγματα που είχε, οι οποίοι προκειμένου να ελευθερωθεί ο άνθρωπος τους από τα δεσμά της ασθενείας που τον ταλαιπωρούσε, ήταν πρόθυμοι να προσπεράσουν όλα τα εμπόδια και να προσεγγίσουν τον Χριστό. 

   Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος συνέδεσε το παράδειγμα των τεσσάρων συμπαραστατών του παραλυτικού με τον σήμερα τιμώμενο Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, ο οποίος προκειμένου να σώσει πολλούς χριστιανούς από την πνευματική παραλυσία, αποφάσισε να προσπεράσει όλα τα εμπόδια που βρέθηκαν μπροστά του, με αποτέλεσμα να καταστεί το στήριγμα της ορθόδοξης ησυχαστικής παράδοσης.

   Εν κατακλείδι, τόνισε την ανάγκη να έχουμε στην ζωή μας τέτοιους ανθρώπους, τέτοιες καλές συναναστροφές, αλλά κι εμείς οι ίδιοι να γινόμαστε θυσία για τους αδελφούς μας, κι ευχήθηκε οι πρεσβείες του Αγίου Γρηγορίου να συνοδεύουν όλους μας.

viber image 2022 03 20 13 39 56 401

viber image 2022 03 20 13 39 57 578

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes