2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Θριάμβου της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό

Κυριακή13Μάρτιος2022

Η εορτή του Θριάμβου της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό

kyrios pantokratwr sina

   Με λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα νικητήρια της Εκκλησίας, θριαμβευτικά στολισμένης με τις ιερές Εικόνες του Χριστού μας και των Αγίων, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών. Ανήμερα της Κυριακής της Ορθοδοξίας, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου με διάχυτη την χαρά των εκκλησιαζομένων.

IMG 6581

IMG 6585

IMG 6591

    Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εκφώνησε πανηγυρικό λόγο, μεταδίδοντας το νόημα και την σημασία της εορτής (βλ. εδώ). Η ομιλία του Σεβασμιωτάτου αναγνώσθηκε σε όλους τους Ναούς της Μητροπολιτικής μας Πειρφέρειας.

IMG 6596

   Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία εντός του Ναού λόγω του ψύχους. Έπειτα, με τους πιστούς να κρατούν ανα χείρας τις Ιερές Εικόνες αναγνώσθηκε ως είθισται το Συνοδικόν της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου, το λεγόμενο Συνοδικό της Ορθοδοξίας, με εγκώμια για τους αειμνήστους υπερμάχους και ομολογητές της πίστεως και αναθέματα για τους ασεβείς αιρετικούς.

IMG 6604

IMG 6612

   Εν κατακλείδι, εψάλη το «Τίς θεός μέγας» και ούτως έλαβε πέρας η λαμπρή πανήγυρη.

IMG 6619

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes