2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Καθεδρικό

Παρασκευή05Νοέμβριος2021

Το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Καθεδρικό

 

IMG 0599

Σήμερα το απόγευμα, ημέρα μνήμης του Αγίου Πατρός ημών Ιακώβου, πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων, του Αδελφοθέου, τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου το υπό του εορτάζοντος Αγίου παραδοθέν Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου. Το υπέρ υγείας ψυχών και σωμάτων Ιερό Μυστήριο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία του Μυστηρίου του Αγίου Ελαίου και στην θεραπεία των ψυχικών και σωματικών νοσημάτων που προσφέρει σε όσους μετά πίστεως χρίονται εξ αυτού. 

   Επίσης, ο Σεβασμιώτατος παρακάλεσε το Εκκλησίασμα μέσα στην σύγχυση των γνωμών και την συνακόλουθη επίδραση στην ανθρώπινη συμπεριφορά να αγωνίζονται να κρατούν πάνω από όλα την αγάπη προς πάντας, την καινή εντολή του Χριστού προς τον κόσμο. Αυτός είναι ο αγώνας και το πρώτο μέλημα του Χριστιανού και όχι το να αποδείξει ότι έχει δίκιο εις βάρος της λοιπής κοινωνίας των ανθρώπων. 

   Εν κατακλείδι, ο ομιλών ευχήθηκε η Χάρις του Θεού να προσφέρει ειρήνη στις ψυχές όλων και το έλεος του Θεού να ανατρέψει ταχέως την μη βιώσιμη κατάσταση που κυριαρχεί στην οικουμένη.

IMG 0541

IMG 0546

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes