2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ιερά Πανήγυρις της Παναγίας του Άξιον Εστί στο ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο στην Παιανία

Πέμπτη24Ιούνιος2021

Ιερά Πανήγυρις της Παναγίας του Άξιον Εστί στο ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο στην Παιανία

   Επί τη μνήμη του θαύματος της παράδοσης του θεομητορικού ύμνου «Ἄξιόν ἐστι» από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ, στην τοποθεσία “Άδειν” του Αγίου Όρους, πανηγύρισε το ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο στην Παιανία.

   Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος τέλεσε και την Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής.

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην δύναμη της πρεσβείας της Παναγίας μας για εκείνους που ζουν σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Η πρεσβεία αυτή δύναται να ανατρέψει κάθε κακό που ταλαιπωρεί την καθημερινότητά μας, αρκεί εμείς απέναντι στο κακό να προβάλλουμε το αγαθό. Ο Χριστιανός αντιμετωπίζει το κακό διά του καλού, διότι έτσι το αντιμετώπισε ο Κύριος πάνω στον Σταυρό, αλλά και η Θεοτόκος όταν έβλεπε τον Υιό της να πάσχει τον φρικτό, πλην όμως ζωοποιό θάνατο.

 

Από τον Εσπερινό

IMG 7539

IMG 7541

IMG 7543

IMG 7545

IMG 7558

Από τη Θεία Λειτουργία

IMG 5505

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes