2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κουρά Μοναχού στην Ι. Μ. Παναγίας Γοργοϋπηκόου Οινόης

Τρίτη03Νοέμβριος2020

Κουρά Μοναχού στην Ι. Μ. Παναγίας Γοργοϋπηκόου Οινόης

   Αισθήματα χαράς και συγκίνησης διαχύθηκαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου Οινόης, καθώς ο δόκιμος  αδελφός της Μονής, Ιωάννης ενδύθηκε δια χειρών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου το τιμημένο ράσο της κατά Θεόν πάλης, λαμβάνοντας από τον Γέροντά του, πανοσιώτατο Ιερομόναχο π. Μιχαήλ, το όνομα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου.

   Στην προσφώνησή του προς τον νέο Μοναχό, π. Δημήτριο, ο Σεβασμιώτατος εστίασε σε δύο γνωρίσματα που διακρίνουν τον αληθινό Μοναχό· την αδιάκριτο υπακοή και την σεμνή σιωπή, την οποία χαρακτήρισε χρυσάφι. Έχοντας κατακτήσει συν Θεώ τις δύο αυτές αρετές, ο Μοναχός πλέει αμέριμνος στο λιμάνι της Αγγελικής Πολιτείας που θα τον οδηγήσει με ασφάλεια στη χαρά του Παραδείσου.

 IMG 5429

IMG 5435

IMG 5472

IMG 5482

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes