2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Συνάντηση Στελεχών «Περιβόλι της Σουμελά»

Σάββατο31Οκτώβριος2020

Συνάντηση Στελεχών «Περιβόλι της Σουμελά»

 
6
 
    Τα Στελέχη του φορέα των Παιδικών Κατασκηνώσεων «Περιβόλι της Σουμελά» πραγματοποίησαν απόψε το απόγευμα την προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο.
    Αρχικά έγινε η αξιολόγηση του πρωτότυπου «Ημερήσιου Θερινού» Εκπαιδευτικού Προγράμματος που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι που πέρασε, με περιεχόμενο  α) τα «100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου», και β) τον «Πανίερο Ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας».  Στη συνέχεια έγινε η οριστικοποίηση των επικείμενων δράσεων τόσο με τη μορφή του «Ημερήσιου» Εκπαιδευτικού όσο και με τη μορφή πολυήμερης κατασκήνωσης, εάν και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.
    Το θέμα του Ημερήσιου Εκπαιδευτικού για το έτος 2021 είναι οι «Ελληνοτουρκικές Σχέσεις από το 1922 έως σήμερα», ενώ το θέμα της Κατασκήνωσης είναι «η Επανάσταση του 1821 με ειδική μνεία στις Γυναίκες του 21».
    Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε παρουσίαση του τετραδίου "Κυριακοδρόμιο του Κατηχητόπουλου". Πρόκειται για νέο έντυπο των Κατηχητικών μας Σχολείων που εξυπηρετεί τη διδασκαλία της φετινής θεματικής, δηλαδή του Ευαγγελίου. Το έντυπο παρουσιάστηκε και διανεμήθηκε στα Στελέχη, πολλά εκ των οποίων είναι και κατηχήτριες της Μητροπόλεως. 
    Να σημειωθεί ότι τα Στελέχη του φορέα είναι νεαρές φοιτήτριες, απόφοιτοι και εν δυνάμει επιστήμονες με ικανότητες και ταλέντα, μέλη της Εκκλησίας μας, που επί  σειρά ετών παρέχουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους συμβάλλοντας καθοριστικά στους εκπαιδευτικούς στόχους της Μητροπόλεως. Το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού στο Περιβόλι της Σουμελά αφορά εθνικά, ιστορικά και θρησκευτικά θέματα, η διδασκαλία των οποίων γίνεται με τρόπο βιωματικό και με ομαδική/συλλογική εργασία· η δε μεθοδολογία βασίζεται στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης των παιδιών.
    Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του Αγ. Κωνσταντίνου Ασπροπύργου, ολοκληρώθηκε με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου για την καρποφορία του, επιτακτικής αναγκαιότητας για την εποχή μας,  έργο του φορέα.
 
1
 
3
 
4
 
2
 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes