2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Α’ Λουκά στον Ι.Ν. Αγ. Πάντων Θηβών

Κυριακή11Οκτώβριος2020

Κυριακή Α’ Λουκά στον Ι.Ν. Αγ. Πάντων Θηβών

   Στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Θηβών λειτούργησε σήμερα, Κυριακή Α' Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος.

   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της κλήσεως των Αποστόλων. Συγκεκριμένα, τόνισε την εμπιστοσύνη που επέδειξε ο Πέτρος στον Κύριό μας, τον Οποίο μέχρι τότε δεν γνώριζε, όταν ο Κύριος τον προέτρεψε να ρίξει τα δίχτυα στην θάλασσα για δεύτερη φορά μετά την αναποτελεσματική νυκτερινή προσπάθεια. Παρά το βάθος της πείρας του, ο Πέτρος δεν δίστασε να κάνει υπακοή στην προτροπή του Χριστού, η οποία τον αποζημίωσε σε τέτοιο βαθμό, ώστε τα δίχτυα να βυθίσουν τα δύο πλοία από το πλήθος των ψαριών. Τότε, ο Πέτρος, έχοντας καταλάβει ότι ο Ιησούς δεν είναι απλός άνθρωπος, αλλά Θεάνθρωπος, του είπε ότι είναι ανάξιος να απολαμβάνει την παρουσία Του. Ο Χριστός όμως, σύμφωνα με το πάνσοφο σχέδιο της Θείας Οικονομίας, κάλεσε τον Πέτρο αλλά και τους υπολοίπους αγραμμάτους ψαράδες, τον Ανδρέα, τον Ιωάννη και τον Ιάκωβο στο Αποστολικό αξίωμα. Ο Ευαγγελιστής Λουκάς χρησιμοποιεί στο σημείο αυτό μία πολύ χαρακτηριστική φράση: "Ἀφέντες ἅπαντα". Η ανταπόκριση των ψαράδων στην πρόσκληση του Χριστού ήταν άμεση. Όχι μόνο δεν γύρισαν να πάρουν την άδεια από τις οικογένειες τους, αλλά δεν γύρισαν ούτε να τους αποχαιρετίσουν. Τα άφησαν όλα και ακολούθησαν Εκείνον· Εκείνον που δεν ήρθε να καλέσει τους πτυχιούχους της εποχής, αλλά τους αγραμμάτους, οι οποίοι αναδείχθηκαν πάνσοφοι και υποβλήθηκαν σε κάθε κίνδυνο για χάρη του κηρύγματος της Αναστάσεως.

   Ο κάθε Χριστιανός οφείλει να μιμηθεί το παράδειγμα των Αποστόλων, όχι απαραίτητα εγκαταλείποντας τους οικείους του, αλλά τα θελήματά του, για την δόξα του Θεού.

IMG 3216

IMG 3218

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes