2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Γκορυτσάς Ασπροπύργου

Κυριακή02Αύγουστος2020

Η εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Γκορυτσάς Ασπροπύργου

   Πανηγυρικώ τω τρόπω τιμήθηκε η ανάμνηση της εις Ουρανούς πυρφόρου αναβάσεως του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, σήμερα, Κυριακή Η' Ματθαίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γκορυτσάς Ασπροπύργου.

   Στο λαμπρό δυσαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος με συλλειτουργό  αυτού τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριο.
 
    Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε πρωτίστως στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων. Συγκεκριμένα, αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν με μόλις πέντε καρβέλια ψωμί και δύο ψάρια να χορτάσει ένα πλήθος πεντακισχιλίων ανδρών εκτός των γυναικόπαιδων. Κι όμως, συνέχισε, είναι δυνατόν με την δύναμη του Θεού. Το ίδιο δυνατόν είναι για τον Θεό να καταργήσει το μικρόβιο του Κορωνοϊού, για το οποίο τόσος θόρυβος γίνεται μέχρι σήμερα, εξαιτίας της προτροπής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), σύμφωνα με το οποίο πρέπει να ληφθούν πολύ αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση του φονικού ιού. Ωστόσο, μπορεί να διακρίνει κανείς μια ειρωνεία σχετική με την μέριμνα του Π.Ο.Υ. για τη δημόσια υγεία. Ως γνωστόν, ο Π.Ο.Υ. και, κατ' επέκταση, όλοι οι κρατικοί φορείς έχουν προσδώσει όλη την βαρύτητα στον Κορωνοϊό, την στιγμή που μέσα στον  Ασπρόπυργο υπάρχει το καρκινοφόρο μαύρο νέφος των καυσαερίων που αναδίδουν τα διϋλιστήρια, καθώς και όλα τα αμφίβολης αξιοπιστίας φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται για την καλλιέργεια των οπωρολαχανικών.
   
   Για ποια δήθεν φροντίδα μιλάνε τελικά οι κρατικοί; Η φροντίδα τους, καθώς φαίνεται, στρέφεται μόνο στην πολεμική κατά της Εκκλησίας.
 
    Έπειτα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο Προφήτη Ηλία. Τόση ήταν η δικαιοσύνη και ο ζήλος του, ώστε ο Θεός να πραγματοποιεί κάθε του αίτημα με μόνη την προσευχή του, φτάνοντας  στο σημείο να προκαλέσει την ξηρασία της γης «ἐπὶ ἔτη τρία καὶ μῆνας ἕξ». Όπως μαρτυρεί η Παλαιά Διαθήκη, ο Άγιος δεν γνώρισε σωματικό θάνατο, αλλά όντας εν ζωή ανελήφθη στον Ουρανό. Ως εκ τούτου, η παρουσία του είναι μέχρι σήμερα ζωντανή και διαρκής. Είναι ο Άγιος στον οποίο όποιος προστρέχει με αγνή προαίρεση και καρδιακή πίστη, λαμβάνει ταχέως την εκπλήρωση των αιτημάτων του, όπως μαρτυρεί και το απολυτίκιο του «νόσους ἀποδιώκει, καὶ λεπροὺς καθαρίζει».
 
    Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον πολιό εφημέριο του Ναού π. Ηλία Μαυρίδη να τύχει τέλους αγαθού, τον οποίο και ευχαρίστησε για όλη την διακονία του επί σειρά δεκαετιών στο πνευματικό γεώργιο του Ασπροπύργου. Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος στραφείς προς τον νυν εφημέριο του Ναού, π. Κωνσταντίνο Πετσαλίδη, ο οποίος σαν σήμερα προ τριετίας προήχθη στον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης, του ευχήθηκε να διάγει την Ιερατική του διακονία με διάκριση και ταπείνωση, ώστε να μπορέσει να τρυγήσει πλουσίους καρπούς από τον αμπελώνα του Χριστού.

 IMG 4499

IMG 0626

IMG 0682

IMG 0600

IMG 0611

IMG 0722

IMG 0737

IMG 0747

IMG 0753

IMG 0762

IMG 0767

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes