2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς

Κυριακή07Ιούνιος2020

Ο Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς

   Το εσπέρας της γενεθλίου ημέρας της Εκκλησίας, ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λιβαδειάς, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό του Αγίου Πνεύματος.
   Με το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε μικρή λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος πέριξ του Ναού, ενώ στη συνέχεια ο Μητροπολίτης μας εκφώνησε πανηγυρικό λόγο αναφερθείς στη μεταμορφωτική δύναμη της Χάριτος του «πάντα τὰ ἀσθενῆ θεραπεύοντος» Παναγίου Πνεύματος. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι όταν ο πνευματικά διψασμένος άνθρωπος προσεγγίζει τον Θεό καρδιακά, με αγνότητα ψυχής, τότε ο Φιλάνθρωπος Κύριός μας τον ποτίζει με την δροσιστική Θεία Χάρη, αυτή που μεταβάλλει τον άνθρωπο από σκυθρωπό σε χαρούμενο κι από σκοτεινό σε φωτεινό. Από τέτοιες φωτεινές -υπό της Χάριτος- φυσιογνωμίες, φωτίζεται η κοινωνία, κι οδηγείται προς το καλύτερο. Τα λόγια αυτά επισφραγίζονται από την αλήθεια της Αγίας Γραφής, όπου περιγράφεται η αλλοίωση των Μαθητών, οι οποίοι, όντες αρχικά, αλιείς ιχθύων, μετετράπηκαν από την εξ’ ύψους Δύναμη σε αλιείς ανθρώπων, κοινωνιών και εθνών, σαγηνεύοντας την οικουμένη με τον Ευαγγελικό λόγο της Αγάπης.
   Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον εφημέριο του Ναού Πρεσβύτερο π. Ευάγγελο Βελέντζα να τύχει ταχείας αναρρώσεως από την δοκιμασία της υγείας που υφίσταται, και στο Εκκλησίασμα να έχει παρηγοριά και θάρρος από τον Κύριο.
   Ακολούθως, ο π. Ευάγγελος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Σεβασμιώτατο, τον Κλήρο και τον λαό της Μητροπόλεώς μας για την καθολική και ποικιλόμορφη συμπαράσταση προς το πρόσωπό του ενόψει της ασθενείας του.

IMG 3644

IMG 3659

IMG 3662

IMG 3692

IMG 3701

IMG 3751

IMG 3780

IMG 3889

IMG 3901

IMG 3904

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes