2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή των Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στον Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου Ασπροπύργου

Κυριακή31Μαϊος2020

Κυριακή των Θεοφόρων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου στον Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου Ασπροπύργου

   Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ασπροπύργου λειτούργησε σήμερα, Κυριακή των Αγίων Πατέρων της Α' Οικουμενικής Συνόδου, ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Χρυσόστομος.

   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον λόγο του Κυρίου: «… ἕως ἂν παρέλθῃ ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ, ἰῶτα ἓν ἢ μία κεραία οὐ μὴ παρέλθῃ ἀπὸ τοῦ νόμου... Ὅς ἐὰν οὖν λύσῃ μίαν τῶν ἐντολῶν τούτων τῶν ἐλαχίστων … ἐλάχιστος κληθήσεται ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν» (Ματθ. ε, 14-19). Δυστυχώς, ο εγωισμός και η ζήλεια συνέβαλαν στο να λησμονήσει τα λόγια αυτά του Κυρίου μας ένας βαθύτατα «πνευματικός» -στα μάτια των ανθρώπων- κληρικός της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, ονόματι Άρειος. Αυτός υποστήριζε με περισσή ασέβεια ότι ο Ιησούς Χριστός αποτελεί κτίσμα του Θεού Πατέρα, μη δεχόμενος το ομοούσιο της Αγίας Τριάδος. Η αιρετική αυτή δοξασία του Αρείου είχε ως αποτέλεσμα την σύγκληση της Α' Οικουμενικής Συνόδου επί Αυτοκρατορίας του Μεγάλου Κωνσταντίνου. 318 Άγιοι Επίσκοποι από όλες τις περιοχές της οικουμένης συνήχθησαν στην Νίκαια το έτος 325 μ.Χ. και καταδίκασαν ομόφωνα την «αρειανή» πλάνη που έπληττε τότε την Εκκλησία. Η Α' Οικουμενική Σύνοδος της Εκκλησίας μας καταδίκασε την αίρεση και τον αιρετικό και αποκατέστησε την Αλήθεια κηρύττοντας περίτρανα ότι ο Ιησούς είναι ο Υιός του Θεού και όχι κτίσμα Του, καθιερώνοντας τον όρο «Ομοούσιος». 

   Τους 318 Θεοφόρους Πατέρες που συμμετείχαν στην Α' Οικουμενική Σύνοδο τιμά σήμερα η Εκκλησία μας.

IMG 8806

IMG 8814

IMG 8828

IMG 8830

IMG 8837

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes