2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η Β’ Στάση των Χαιρετισμών στους Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου Λουτουφίου και Ευαγγελιστρίας στο Πυρί Θηβών

Παρασκευή13Μάρτιος2020

Η Β’ Στάση των Χαιρετισμών στους Ι. Ν. Τιμίου Προδρόμου Λουτουφίου και Ευαγγελιστρίας στο Πυρί Θηβών

   Στην Θήβα μετέβη απόψε, Παρασκευή της Β' εβδομάδος των Νηστειών, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία της Β’ στάσεως των Χαιρετισμών προς την Παναγία μας στους Ιερούς Ναούς Τιμίου Προδρόμου Λουτουφίου και Ευαγγελιστρίας στο Πυρί Θηβών.

   Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στη δύναμη της πίστης. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η πίστη δεν διακρίνεται σε ποσοτικά μεγέθη αλλά σε ποιότητα. Η πίστη διακρίνεται σε καρδιακή και επίπλαστη, σε αυθόρμητη και επιφανειακή. Οι Ορθόδοξοι λαοί ενάντια σε κάθε ανακύψαν πρόβλημα, στρέφονταν με πίστη προς την Κυρία Θεοτόκο και λάμβαναν ταχέως την παρηγοριά. Δεν ήταν καθόλου σπάνιο το φαινόμενο της πάνδημης λιτάνευσης Ιερών Εικονισμάτων της Παναγίας σε πόλεις και χωριά προκειμένου να επέλθει η ευλογία και η εξαφάνιση του κακού. Δυστυχώς, όμως, στις μέρες μας, και ειδικότερα εν όψει της επιδημίας του Κορωνοϊού, πολλοί Χριστιανοί έχουν την τάση να συμπεριφέρονται ακριβώς αντίθετα, απέχοντας από τον εκκλησιασμό για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη πρόκληση τους από τον ιό, ωσάν να έπαψε πλέον να θαυματουργεί ο Θεός. Έχουν ξεχάσει οι Χριστιανοί εκείνοι το παράδειγμα του Μωυσέως που ύψωσε το φίδι σταυροειδώς και λύτρωσε όσους Ισραηλίτες είχαν στραμμένο το βλέμμα τους προς εκείνον από το δηλητήριο των φιδιών. Όπως η πίστη κατάφερε να γλιτώσει τους εκτεθειμένους Ισραηλίτες τότε, οπωσδήποτε και σήμερα, μπορεί να λυτρώσει τον καθένα από τον ιό και την όποια απειλή του κακού.

   Επιπροσθέτως, ο Σεβασμιώτατος με πικρία αναφέρθηκε στο θλιβερό γεγονός της επίδειξης απάνθρωπων εκδηλώσεων στις αγορές, με τους ανθρώπους να μαλώνουν για την αγορά ενός προϊόντος ή να αδιαφορούν πλήρως για την ένδεια του πλησίον. Η συμπεριφορά αυτή που θυμίζει τις ενστικτώδεις αντιδράσεις των αλόγων ζώων μας προβληματίζει θετικά, καθώς μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε καθαρά ότι "νοῦς ἀποστάς τῆς τοῦ Θεοῦ θεωρίας ἤ κτηνώδης ἤ δαιμονιώδης γίνεται". Επομένως, είτε επιλέγουμε να ζούμε για τον Χριστό, είτε επιμένουμε να ζούμε στα δικά μας πάθη.

Από τον Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Λουτουφίου

IMG 6829

IMG 6830

IMG 6815

IMG 6818

Από τον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Πυρίου Θηβών

IMG 6960

IMG 6870

IMG 6897

IMG 6872

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes