2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Φωτίου

Τετάρτη19Φεβρουάριος2020

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Φωτίου

   Στον Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Βόλου βρέθηκε σήμερα, επί τη μνήμη του Πατρός ημών Φωτίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος για την ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Φωτίου.

   Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέσθηκε, συμμετείχαν ο οικείος Ιεράρχης, ο  Σεβασμιώτατος Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης, καθώς και Κληρικοί της Εκκλησίας μας. 

   Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, κάνοντας αναφορά στο σπουδαίο έργο και τη μεγάλη κληρονομιά που η Ορθοδοξία διαθέτει από τον κύριο εργάτη της καταδίκης της δυτικής αλλοτρίωσης στη διατύπωση του Filioque, και έναν εκ των βασικών Πατέρων που συνέβαλαν με την διδασκαλία τους στην οριστική απομάκρυνση των θεωριών της φραγκοκρατούμενης Δύσης, από την μητέρα Ορθοδοξία. Ο Επίσκοπός μας, στο πλαίσιο της ομιλίας του έδωσε τις εγκάρδιες ευχές του στον εορτάζοντα Μητροπολίτη, ιδιαιτέρως δε, για τον άξιο αγώνα του που αφορά στα δίκαια της Εκκλησίας μας.

   Ο Σεβασμιώτατος  Δημητριάδος, από την πλευρά του επιλογίζοντας, ευχαρίστησε τους Ιεράρχες για την παρουσία τους, τους Πατέρες που συμμετείχαν και τον πιστό λαό, που από κοινού τίμησαν τη μνήμη του μεγάλου Αγίου.

   Ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς με τη σειρά του,  μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Καλλινίκου.

Screenshot 2020 02 19 at 7.53.15 PM

Screenshot 2020 02 19 at 7.54.05 PM

Screenshot 2020 02 19 at 7.54.55 PM

IMG 6285

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes