2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Μητροπόλεώς μας στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας

Σάββατο04Ιανουάριος2020

Η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Μητροπόλεώς μας στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας

   Μια ολόθερμη, συγκινητική και κατανυκτική βραδιά βίωσαν από κοινού θεατές, χορωδοί και συντελεστές της Εορταστικής Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας που παρουσιάστηκε απόψε, στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης» του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας, παρουσία του Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτη Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, του Δημάρχου Θηβαίων κ. Γεώργιου Αναστασίου, εκπροσώπων Τοπικών Φορέων και δημοτών της πόλης.

   «Το νόημα των Χριστουγέννων» είναι ο τίτλος της εορτής, μιας εκδήλωσης που επί σειρά ετών πραγματοποιείται αδιάκοπα, παραμονές των Χριστουγέννων, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με σκοπό την ανάδειξη της σπουδαιότητας της Δεσποτικής εορτής μέσα από την τέχνη, αποτελώντας πλέον καθιερωμένη παράδοση για την Εκκλησία μας. 

   Το περιεχόμενο της Εορταστικής Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης, ήταν μεστό σε ουσία, νόημα, ερμηνείες, μηνύματα και συμβολισμούς των γεγονότων της άγιας νύχτας της Γέννησης του Χριστού μας. Νόημα που αποτυπώθηκε στο κοινό μέσα από το εναρκτήριο ηχογραφημένο ανάγνωσμα που ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας με συγκίνηση απέδωσε, (Δείτε Εδώ) το συνοδεύον βίντεο που ο Πρωτοσύγκελος π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδης δημιούργησε, τους ιερούς και υψίστης τέχνης ύμνους της Εκκλησίας μας που με εξαιρετικό τρόπο έψαλλε η Μεικτή Χορωδία της Μητροπόλεώς μας «Υμνωδοί» υπό την χοραρχία του κ. Ιωάννη Κιαχόπουλου, τις αφηγήσεις εμπνευσμένες από κηρύγματα Πατέρων της Εκκλησίας μας που η κ. Ευαγγελία Ψαρομμάτη συνέθεσε και η Πρεσβυτέρα Αναστασία Κωνσταντινίδη με συνέπεια απέδωσε, τους ήχους, τις εικόνες, τους φωτισμούς, αλλά και μέσα από τα παραδοσιακά, δημοτικά κάλαντα του λαού και του τόπου μας που με ενθουσιασμό και περηφάνια τραγούδησαν οι Υμνωδοί.

   Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, η παρουσιάστρια Πρεσβυτέρα Αναστασία Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως π.Μιχαήλ Κωνσταντινίδη, ο οποίος είχε την επιμέλεια της εικόνας της εκδήλωσης και του βίντεο mapping. Ο Πρωτοσύγκελος ευχαρίστησε εκ μέρους του Ποιμενάρχου μας όλους, όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση της εορτής. 

Αρχικά, ευχαρίστησε τους τοπικούς παράγοντες και φορείς για την παρουσία τους, και συγκεκριμένα:

- Τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Γεώργιο Αναστασίου

- Τον Αντιδήμαρχο Θηβαίων κ. Ανδρέα Χατζησταμάτη

- Τον Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Θήβας & Πρόεδρο Ένωσης 

   Μικρασιατών Θήβας κ. Γεώργιο Γελέκα 

- Τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτριο Τούτουζα

- Τον πολιτευτή κ. Ελευθέριο Κτιστάκη

- Την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κα Φυλιώ Πρωτόπαππα

- Τον Πρόεδρο της Δημοτικής Χορωδίας κ. Ιωάννη Σκουρτανιώτη

- Την Πρόεδρο Λυκείου Ελληνίδων Θήβας κα Δήμητρα Αγατσά

- Τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας κ. Αναστάσιο Σαμιώτη

- Την Πρόεδρο του Συλλόγου ΑΜΕΑ "Άγιοι Ανάργυροι" Θήβας κ. Αθήνα Ράικου  - Πρεβεζάνου 

- Τέλος, ευχαρίστησε τον εφημέριο της ενορίας Αγίων Πάντων Θηβών Πρεσβύτερο π. Στυλιανό Κομνηνό και την Πρεσβυτέρα του Μαρία.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης, μέλη της οικογένειας της Μητροπόλεώς μας:

-    Τον χοράρχη κ. Ιωάννη Κιαχόπουλο, τη Μεικτή Χορωδία της Μητροπόλεώς μας «Υμνωδοί»

-    Την Πρεσβυτέρα Αναστασία Κωνσταντοπούλου για την παρουσίαση της εκδήλωσης 

-    Τον Πρεσβύτερο π. Ματθαίο Μαβίδη για υποστήριξη του συνόλου της παραγωγής και 

-    Την κα Ευαγγελία Ψαρομμάτη για τη σύνθεση και συγγραφή των κειμένων 

- Το Τυπογραφείο «Μαμάκου» και ιδιαιτέρως την κα Κωνσταντίνα Μαμάκου 

- Τους συνεργάτες μας, την εταιρεία axon sound για την τεχνική επιμέλεια στον ήχο και στα φώτα 

   Οι ευχαριστίες ολοκληρώθηκαν με αναφορά στον εμπνευστή της καθιερωμένης αυτής πλέον ενέργειας, της υλοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τον σεπτό μας Ποιμενάρχη.  

   Γεμάτα αγάπη κι από καρδιάς, όπως αρμόζει στο συναίσθημα των αγίων ημερών, ήταν τα λόγια του Επισκόπου μας, ο οποίος -κατά τον επίλογό του- απευθυνόμενος στο ιδιαιτέρως αγαπητό ποίμνιο της Θήβας, εξήρε την προσπάθεια όλων, όσοι συμβάλουν σε ενέργειες που στόχο έχουν την εξύμνηση του Τριαδικού Θεού και της επικοινωνίας του ελπιδοφόρου για την ανθρωπότητα μηνύματός Του. «Η εκδήλωση ξεκίνησε με μία Πρόσκληση, είπε, ένα κάλεσμα σε μια μεγάλη γιορτή. Μοναδική αξίωση Του, η εκούσια συμμετοχή μας στη μεγάλη Του πανήγυρη, που όμοια δεν θα δει  η οικουμένη. Πώς; Μα φθάνοντας στη Βηθλεέμ, αφού πρώτα διανύσουμε την Ιουδαία. Κι αφού το Άστρο του νεογέννητου Βασιλιά, μας οδηγήσει εκεί, ας προσφέρουμε απ’ την κάρδια μας τα πολύτιμα για Εκείνον δώρα. Κι ας επιστρέψουμε, απ’ άλλο δρόμο, αυτόν της εν Χριστώ ζωής, ελεύθεροι καθώς είμαστε, μετά τον ερχομό Του. Καλά Χριστούγεννα.

XRISTOYGENNA 2020 

IMG 0683

IMG 0698

IMG 0706

IMG 0708

IMG 0718

IMG 0721

IMG 0722

IMG 0724

IMG 0725

IMG 0734

IMG 0735

IMG 0736

IMG 0744

IMG 0747

IMG 0748

IMG 0750

IMG 0752

IMG 0753

IMG 0754

IMG 0767

IMG 0773

IMG 0779

IMG 0782

IMG 0783

IMG 0785

IMG 0786

IMG 0789

IMG 0790

IMG 0792

IMG 0806

IMG 0809

IMG 0810

IMG 0811

IMG 0814

IMG 0820

IMG 0823

IMG 0826

IMG 0828

IMG 0830

IMG 0835

IMG 0840

IMG 0848

IMG 0850

IMG 0866

IMG 0873

IMG 0904

mh5Inmyma despoth3

 

 

 

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes