2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου στον Τίμιο Σταυρό Μαγούλας

Πέμπτη12Σεπτέμβριος2019

Η μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου στον Τίμιο Σταυρό Μαγούλας

   Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου τιμήθηκε ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, Άγιος Αλέξανδρος, στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στη Μαγούλα, όπου κατ’ αυτήν την ημέρα άγει τα ονομαστήριά του ο εφημέριος του ως άνω Ιερού Ναού.

   Είναι υποχρέωσή μας να γνωρίζουμε, ιδιαιτέρως εμείς, οι Κληρικοί, ότι παλαιότερα τα Πατριαρχεία μας ήταν «Πανεπιστήμια Αγίων». Αρκετές φορές διαβάζουμε στα Συναξάρια για Πατριάρχες οι οποίοι συγκαταλέγονται στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας μας. Μεταξύ αυτών, είναι και οι τιμώμενοι Άγιοι Αλέξανδρος, Ιωάννης και Παύλος, Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως, τους οποίους σήμερα, η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά. Για να φτάσει κάποιος και να πορευθεί στην αγιότητα, σίγουρα θα πρέπει να παραμερίσει το «εγώ» του, και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα που αναφύεται επί προσωπικού επιπέδου. Η υπομονή, η επιμονή και η διάκριση είναι οι αρχές και τα βασικά γνωρίσματα κάθε Ορθόδοξου Κληρικού, τόνισε μεταξύ άλλων ο Ποιμενάρχης μας.

   Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος προς τον εορτάζοντα εφημέριο, Πρεσβύτερο Αλέξανδρο Αναστασιάδη, του ευχήθηκε να ζήσει χρόνια χριστιανικά και να περπατήσει στο υπόλοιπο της ποιμαντικής του διακονίας με την αγία διάκριση.

IMG 9597

sf

IMG 9557

IMG 9558

IMG 9578

IMG 9581

IMG 9587

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes