Κυριακή ΙΑ' Ματθαίου στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Ασπροπύργου

.

Κυριακή01Σεπτέμβριος2019

Κυριακή ΙΑ' Ματθαίου στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Ασπροπύργου

   Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ασπροπύργου τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, σήμερα, Κυριακή ΙΑ' Ματθαίου.

   Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή του αγνώμονος οφειλέτου, μέσα από την οποία ο Χριστός, μας μεταδίδει το μήνυμα της συγχώρεσης και μας παρουσιάζει τις συνέπειες της ασπλαχνίας και αγνωμοσύνης.

   Ενώ λοιπόν, ο βασιλιάς απάλλαξε τον κακό οφειλέτη από το χρέος των μυρίων ταλάντων, εκείνος, λησμονώντας την αγαθοεργία που δέχθηκε, έσπευσε με αγνωμοσύνη να απαιτήσει δια της βίας από τον συνάνθρωπό του, το ποσό των εκατό δηναρίων που του είχε δανείσει. Ακόμη και στις παρακλήσεις του συνανθρώπου του για παράταση της προθεσμίας επιστροφής της οφειλής, εκείνος δεν κάμφθηκε, αλλά επέδειξε ασπλαχνία, σε αντίθεση με την ευσπλαχνία που εισέπραξε όντας κι εκείνος οφειλέτης ενός άλλου, και μάλιστα του άρχοντος. Η αχάριστη συμπεριφορά του καταγγέλθηκε στον βασιλιά ο οποίος αναίρεσε την προηγούμενη απόφασή του και τον παρέδωσε στα βασανιστήρια.

   Ασφαλώς, ο βασιλιάς συμβολίζει τον Θεό, ο Οποίος με ευσπλαχνία, μας ανακουφίζει από το βάρος των αμαρτιών μας, δίνοντάς μας συγχώρεση. Εμείς ωστόσο συχνά, λησμονούμε το έλεος που εισπράττουμε από Εκείνον, και φερόμαστε με αδικία και μνησικακία προς τους αδελφούς μας. Προφανώς και λησμονούμε τον θάνατο και την αιώνια κατάσταση που θα ακολουθήσει, ύστερα από την «κρίση» που θα εξαρτηθεί από δικές μας και μόνον πράξεις.

IMG 001

IMG 002

IMG 003

IMG 004

IMG 005

IMG 006

IMG 007

IMG 008