Η Εξόδιος Ακολουθία της Καθηγουμένης της Ι.Μ. Ταξιαρχών Αθικίων Κορινθίας

.

Κυριακή16Ιούνιος2019

Η Εξόδιος Ακολουθία της Καθηγουμένης της Ι.Μ. Ταξιαρχών Αθικίων Κορινθίας

    Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέσθηκε το μεσημέρι της Κυριακής της Πεντηκοστής, στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αθικίων Κορινθίας, η Εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Αγνής Μοναχής, Καθηγουμένης της ως άνω Ιεράς Μονής.

7

   Στην Ακολουθία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Πειραιώς κ. Γεροντίου, του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, καθώς και πλειάδος Κληρικών.

   Συγκινητική ήταν η παρουσία πολλών Μοναχών και λαϊκών που προσήλθαν να ασπαστούν για τελευταία φορά την μακαριστή Γερόντισσα.

   Με το πέρας της Ακολουθίας, ο Επίσκοπός μας, εκφωνήσας σύντομο επικήδειο λόγο σκιαγράφησε την προσωπικότητα και τα χαρίσματα που κοσμούσαν την μακαριστή Αγνή Μοναχή, κατά κόσμον Γεωργία Ανδριαννάκη. Η αδελφή Αγνή, ήδη από τα παιδικά της χρόνια εγκαταστάθηκε στην Μονή των Ταξιαρχών, την οποία αγάπησε και με συνέπεια υπηρέτησε επί σειρά δεκαετιών.  Η συγκροτημένη σκέψη της Αγνής και η επίγνωση του υψηλού προορισμού της, οδήγησαν την μακαριστή Γερόντισσα στην απόφαση να προσφέρει ανιδιοτελώς τον εαυτό της στην υπηρεσία της αδελφότητας, γεγονός που την κατέστησε υπόδειγμα Μοναχής.

   Στη συνέχεια, εξήρε μερικά από τα χαρακτηριστικά της γνωρίσματα κι ο Πανοσιολογιώτατος π. Χριστόδουλος Καραΐσκος· γνωρίσματα που συνυφαίνονταν με την Μοναχική της ταυτότητα. Συγκεκριμένα, ανέφερε μεταξύ άλλων, την υψοποιό ταπείνωση, την αδιάκριτη υπακοή, καθώς και την υπομονή στους πειρασμούς, μέσω των οποίων  ο Κύριος ανέδειξε πνευματικά το πιστό του τέκνο.

   Ευχόμαστε η ψυχή της κεκοιμημένης Γεροντίσσης να καταταγεί στην κατάσταση των δικαίων.

Είη η μνήμη αυτής αιωνία.

IMG 7840

IMG 7846

IMG 7849

IMG 7853

IMG 7854

IMG 7857

IMG 7860

IMG 7867

IMG 7871

IMG 78478

IMG 7881

IMG 7899

IMG 7903

IMG 7932

IMG 7937