2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στη Μάνδρα

Παρασκευή14Ιούλιος2017

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στη Μάνδρα

      Με συμμετοχή πλήθους πιστών τιμήθηκαν οι Άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός, οι Ρωμαίοι, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Μάνδρα Αττικής.
      Στον Εσπερινό της εορτής χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος απο τον εφημέριο π. Αθανάσιο, τον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο π. Λεωνίδα και το Διάκονο Κωνσταντίνο.
     Με το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία της αγίας εικόνος και των ιερών λειψάνων των εορταζομένων Αγίων Κοσμά και Δαμιανού, με τη συμμετοχή της Δημάρχου Μάνδρας, Ιωάννας Κριεκούκη, Δημοτικών Συμβούλων και ευσεβών πιστών.
     Στην ομιλία του ο Επίσκοπός μας ανεφέρθη στη θυσιαστική αγάπη των Αγίων Αναργύρων, τονίζοντας οτι η αγάπη των Χριστιανών, κατά τον Απόστολο Παύλο, ουδέποτε εκπίπτει.

1FYKKK

2FYJFJY

3GFJFFJ

4FGJFFJY

6DTHH0

7OIUDHUI

8UINDFHIU

9BHWRYHB

10DHHDT

11IUDGHFIU

12IUDGHIU

      Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γαρδικίου, κ. Κλήμης, της δε Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Ποιμενάρχης μας. Το Θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος αναφερόμενος στη ζωή των Αγίων, με ιδιαίτερη μνεία στην αγάπη, η οποία αποτελεί την έκφραση του Χριστιανισμού. 

14UIDHIU

15UIGHIU

16UIDHGIU

17UIHHUI

18SRGHGRH

19DTHDT

20DHDHT

21ISFGIU

22USYRGUY

23YUSFG

24DHDH

       Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, κληρικοί και λαϊκοί κεράστηκαν στη φιλόξενη αίθουσα του Ιερού Ναού. Άξιο αναφοράς είναι το θαυμαστό γεγονός το οποίο συζητήθηκε από τους Αρχιερείς, αυτό της διασωθείσης Αρχιλοχία Βασιλικής Πλεξίδα, η οποία διεσώθει από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου τον περασμένο Απρίλιο· γεγονός κατά το οποίο σκοτώθηκαν τέσσερεις αεροπόροι, ενώ εκείνη, με επέμβαση της Παναγίας την οποία και είδε ολοζώντανη, είναι σήμερα ζωντανή. 

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes