2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Δ' Νηστειών στην Μονή Παναχράντου Μεγάρων - Κουρά Μοναχής

Κυριακή14Απρίλιος2024

Κυριακή Δ' Νηστειών στην Μονή Παναχράντου Μεγάρων - Κουρά Μοναχής

   Στην Ιερά Μονή Παναχράντου Μεγάρων τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή Δ' των Νηστειών, κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τον Όσιο Ιωάννη τον Σιναΐτη, συγγραφέα της Κλίμακος.

    Συγκίνηση προξένησε το γεγονός της ρασοφορίας της Μοναχής Μαγδαληνής, πλαισιουμένης από την Οσιωτάτη Γερόντισσά της, Μαριάμ Μοναχή και την εκλεκτή Αδελφότητα.
   Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, όπου ο Χριστός θεράπευσε τον δαιμονισμένο νέο, διδάσκοντας τους μαθητές ότι το γένος των πονηρών πνευμάτων δεν φεύγει παρά μόνο με προσευχή και νηστεία. Με αυτά τα πνευματικά όπλα αλλά και σε συνδυασμό με την πίστη στη δύναμη του Θεού, είμαστε σε θέση να ξεπεράσουμε κάθε κακία που ταλαιπωρεί τη ζωή μας. Πολλές φορές οι άνθρωποι, απέναντι από προβλήματα, "απαιτούν" -τρόπον τινά- από τον Θεό να τους λύσει το πρόβλημα αυτόματα. Δεν είναι έτσι, όμως. Η λύση των προβλημάτων απαιτεί πνευματικό αγώνα καθαρής επικοινωνίας με τον Θεό και νηστείας σε όλες τις αισθήσεις.
   Στις ημέρες μας, βλέπουμε συχνά τις άνομες κινήσεις των κρατούντων και αγανακτούμε για το πρόβλημα που επιφέρουν στην πατρίδα μας. Την ώρα, όμως, που αγανακτούμε, πολλές φορές αφήνουμε τα παιδιά μας, τα βαπτισμένα, ακατήχητα και μακριά από την κοινωνία με τον Θεό, ενώ ακόμη και τους εαυτούς μας αφήνουμε μακριά από το Θέλημά Του. Για να αλλάξει η κατάσταση, πρέπει πρωτίστως να καταβάλουμε πνευματικό αγώνα και να αλλάξουμε εμείς.
   Εν κατακλείδι, ο Επίσκοπός μας εξέφρασε ευχές στην νεόκουρη αδελφή, Μοναχή Μαγδαληνή, τονίζοντας προς αυτήν ότι "η ειλικρίνειά μας είναι ο Παράδεισός μας".
PANAXRntoy koura 1 of 23
 
PANAXRntoy koura 2 of 23
 
PANAXRntoy koura 3 of 23
 
PANAXRntoy koura 4 of 23
 
εικόνα Viber 2024 04 14 12 25 10 155
 
PANAXRntoy koura 6 of 23
PANAXRntoy koura 8 of 23
 
PANAXRntoy koura 9 of 23
 
PANAXRntoy koura 10 of 23
 
PANAXRntoy koura 11 of 23
 
PANAXRntoy koura 12 of 23
 
PANAXRntoy koura 14 of 23
 
PANAXRntoy koura 15 of 23
 
PANAXRntoy koura 16 of 23
 
PANAXRntoy koura 18 of 23
 
PANAXRntoy koura 19 of 23
 
PANAXRntoy koura 20 of 23
 
PANAXRntoy koura 21 of 23
 
PANAXRntoy koura 22 of 23
 
PANAXRntoy koura 23 of 23
 
 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes