2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή ΙΕ΄ Λουκά στην Παναγία Σουμελά Ασπροπύργου - κάλεσμα σε προσευχή εν όψει της ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου

Κυριακή11Φεβρουάριος2024

Κυριακή ΙΕ΄ Λουκά στην Παναγία Σουμελά Ασπροπύργου - κάλεσμα σε προσευχή εν όψει της ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου

IE 10 of 10

     Στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργου τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή ΙΕ΄ Λουκά. 

   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή στην οποία ο Ευαγγελιστής Λουκάς αφηγείται την συνάντηση του Χριστού με τον Ζακχαίο, ο οποίος για να δει τον Χριστό διερχόμενο από την Ιεριχώ, επειδή ήταν μικρός στο ανάστημα, ανέβηκε σε μία συκομουριά. Ο Χριστός τον κάλεσε να κατέβει και του διεμήνυσε ότι θα επισκεπτόταν το σπίτι του, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο πρώην αμαρτωλός, άρπαγας και πλεονέκτης τελώνης να καταστεί άνθρωπος του Θεού και υπόδειγμα έμπρακτης μετανοίας. Ο Ζακχαίος, έλαβε από τον Χριστό αυτό για το οποίο πεινούσε, την αγάπη την οποία από τον κόσμο δεν είχε βιώσει. Μαζί με αυτή την αγάπη δέχθηκε και το Φως του Χριστού στη ζωή του, και κατέστη τόσο ψυχικά πλήρης, ώστε τα υλικά αγαθά δεν του έκαναν καμία αίσθηση πλέον, για αυτό και δήλωσε στον Κύριο ότι τα μισά των υπαρχόντων του θα τα έδινε στους πτωχούς και θα απέδιδε τέσσερεις φορές περισσότερα σε όσους τυχόν είχε συκοφαντήσει. 

   Επίσης, ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά στους Αγίους Τρεις Ιεράρχες τους οποίους αύριο θα τιμήσει η Εκκλησία μας, περιγράφοντας εν συντομία λίγο από τα έργα τους, ένεκα των οποίων κατέστησαν Προστάτες της Παιδείας προ δύο αιώνων. Με το πέρασμα, όμως, τόσων χρόνων, ήρθε το Ελληνικό Κράτος και κατήργησε πλήρως την σχολική αργία των Τριών Ιεραρχών, θέλοντας προφανώς να υποβιβάσει την αξία τους στα μάτια των παιδιών και να στερήσει από τα παιδιά τέτοιου είδους πρότυπα. Τα πρότυπα, ωστόσο, των Τριών Ιεραρχών είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχουν στη ζωή των παιδιών και των νέων μας, ειδικά σήμερα που με την πρώτη ευκαιρία πολλά παιδιά σφάζουν το ένα το άλλο. 

   Εν κατακλείδι, ο Μητροπολίτης μας ανέφερε ότι εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί προς ψήφιση το γνωστό νομοσχέδιο των ημερών. Μάλιστα, η ψήφιση της κατ’ ουσίαν καταστροφής του θεσμού της οικογένειας θα λάβει χώρα την ημέρα της Δεποτικο-Θεομητορικής εορτής της Υπαπαντής, κατά την οποία εορτάζουν όλες οι Χριστιανές μητέρες. Για τον λόγο αυτό, κάλεσε τους πιστούς να συμμετάσχουν στις νυκτερινές ακολουθίες που θα τελεσθούν στην Παναγία Σουμελά τόσο απόψε το βράδυ, όσο και το βράδυ της Τετάρτης, προκειμένου σύσσωμοι να προσευχηθούμε αν θέλει ο Θεός να αποτρέψει κάθε κακό που απλώνεται απειλητικά στην κοινωνία μας.

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes