2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Αγίου Στεφάνου στην Ι.Μ. Αυλίδος

Τρίτη09Ιανουάριος2024

Η εορτή του Αγίου Στεφάνου στην Ι.Μ. Αυλίδος

ayios stefanos o protomartes 249 1352x1990   Με την δέουσα ευλάβεια τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στην ομώνυμη Ιερά Μονή Αυλίδος.

   Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσόστομου.
   Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αγάπη και την συγχωρητικότητα ως τα δύο βασικότατα γνωρίσματα του κάθε Χριστιανού. Πρώτος διδάσκαλος των αρετών αυτών, υπήρξε ο Ίδιος ο Δεσπότης Χριστός, όταν επί του Σταυρού φώναξε: Πάτερ, άφες αυτοίς. Πιστός και άριστος μιμητής του Χριστού μας υπήρξε ο πρώτος των Διακόνων και των Μαρτύρων, ο Άγιος Στέφανος, ο οποίος κατά την ώρα του άδικου λιθοβολισμού του προσευχήθηκε υπέρ συγχωρήσεως των φονέων του. Ως Χριστιανοί, έχουμε καθήκον να ακολουθήσουμε την οδό αυτή της θυσιαστικής αγάπης και της ανιδιοτελούς συγχωρητικότητος. Το να δακτυλοδείχνουμε συνεχώς όσους πιστεύουμε ότι σφάλλουν, ενδεχομένως λόγω των αδύναμων αισθητηρίων μας, είναι βέβαια πολύ εύκολο, αλλά ούτε καθήκον μας είναι, ούτε αρμοδιότητά μας. Ας κοιτάξουμε μέσα από τα παραδείγματα των Αγίων πώς πρέπει να πορευθούμε για να αξιωθούμε και εμείς να δούμε τον "Ιησούν εστώτα εκ δεξιών του Θεού".

IMG 7540

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes