2b.jpg

Ο Σεβασμιώτατος και η ομάδα των κοριτσιών από το «Περιβόλι της Σουμελά», στην Ι.Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

Κυριακή24Σεπτέμβριος2023

Ο Σεβασμιώτατος και η ομάδα των κοριτσιών από το «Περιβόλι της Σουμελά», στην Ι.Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

    Με πρωτοβουλία του Γραφείου Παιδείας και Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας συναντήθηκαν σήμερα, Κυριακή προς της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος με την ομάδα των κοριτσιών από τη φετινή θερινή κατασκηνωτική δράση. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην τράπεζα της Ι.Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου υπό τη φιλοξενία της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης, Γερόντισσας Παϊσίας. 

1

2

3

4

    Ο Επίσκοπός μας, στη γεμάτη ευλογία αυτή σύναξη, μίλησε στα παιδιά για την επικείμενη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και την εξαιρετική σημασία που κατέχει στην εκκλησιαστική μας ιστορία και παράδοση. Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού άλλωστε, αποτελεί και εορτή ορόσημο των δράσεων Παιδείας της Μητροπόλεως, αφού -όπως έχει καθιερωθεί- σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας των Κατηχητικών μας Σχολείων. Ο Ποιμενάρχης μας, μιλώντας από καρδιάς αναφέρθηκε στην αρετή της ειλικρίνειας, κάνοντας σαφές στα παιδιά το κέρδος που θα αποκομίσουν στη ζωή τους, όντας ειλικρινείς. Συμβούλεψε τα κορίτσια να μιλούν με ειλικρίνεια και να εκφράζουν τους προβληματισμούς τους σε πρόσωπα άξια εμπιστοσύνης, με πρώτα βέβαια τους γονείς, αλλά και τους πνευματικούς ανθρώπους από τους οποίους περιβάλλονται με αγάπη. Η ειλικρινής επικοινωνία με τους αξιόπιστους ανθρώπους της ζωής μας είπε, μπορεί να μας απομακρύνει και να μας γλυτώσει από κινδύνους που ελλοχεύουν και να λειτουργήσει ευεργετικά στη ζωή και στο μέλλον μας. Αυτό, τόνισε, ισχύει ειδικά για την νεαρή ηλικία των παιδιών. 

5

   Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η Διευθύντρια των Κατασκηνώσεων και Κατηχητικών Σχολείων κ. Ευαγγελία Ψαρομμάτη, η οποία εξέφρασε εκ μέρους των μικρών και μεγαλύτερων κυρίων του Περιβολιού, τις ευχαριστίες προς το πρόσωπο του Ποιμενάρχη, το θεμέλιο πάνω στο οποίο βασίζεται και οικοδομείται όλη η προσπάθεια προς όφελος των παιδιών. Η κ. Ψαρομμάτη ευχαρίστησε την Γερόντισσα Παϊσία για την θερμή αγκαλιά με την οποία υποδέχτηκε για άλλη μια φορά τα κορίτσια της Μητροπόλεως. Τέλος, αναφέρθηκε στη σημαντική βιωματική γνώση που και φέτος αποκόμισαν τα παιδιά στο «Περιβόλι της Σουμελά», στην αξιέπαινη  συνεργασία μεταξύ των Στελεχών, αλλά και στην άψογη διαγωγή που επέδειξαν οι νεαρές κυρίες, γεγονός που τιμά τις ίδιες, τις οικογένειες και τους δασκάλους τους. 
 

6

7

8

9

10

11

12

   Στη σύναξη παρέστη και ο Πρεσβύτερος π. Ματθαίος Μαβίδης ο οποίος συμβάλει κάθε χρόνο καθοριστικά στην υλοποίηση των δράσεων του Περιβολιού και αποτελεί πρόσωπο-κέντρο αναφοράς των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Αττικής και Βοιωτίας.13

14

15

16

   Η σύναξη, που σήμανε και την αρχή του νέου σχολικού έτους, ολοκληρώθηκε με τα παιδιά μας να λαμβάνουν τις ευχές του Μητροπολίτη μας για μια καλή χρονιά, αλλά και την ευλογία του συνοδευόμενη από αναμνηστικό δώρο, μια μπλούζα που φέρει το λογότυπο της φετινής κατασκηνωτικής δράσης με τίτλο: 
«Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, από την Αγιοτόκο γη της Καππαδοκίας και τη Βασιλεύουσα, στην Αττική γη και στο Περιβόλι της Σουμελά».
 

17

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε μας στο Facebook