2b.jpg

Σύναξη Κατηχητών για την έναρξη της νέας χρονιάς και επίδοση διορισμών

Κυριακή17Σεπτέμβριος2023

Σύναξη Κατηχητών για την έναρξη της νέας χρονιάς και επίδοση διορισμών

synaxis katixito23 14 of 14

   Η καθιερωμένη -κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς- ετήσια Σύναξη των Κατηχητών της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, μετά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, στην παρακείμενη αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Ασπροπύργου, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.

synaxis katixito23 1 of 14

synaxis katixito23 2 of 14

   Εισήγηση πραγματοποίησε ο Επίσκοπός μας, ξεκινώντας με αναφορά σε χωρία της Παλαιάς Διαθήκης, η οποία και θα αποτελέσει το περιεχόμενο της ύλης του ενιαίου προγράμματος διδασκαλίας του έτους 2023-2024, με την ανάλογη προσαρμογή σε όλες τις βαθμίδες. Ακολούθως, παρουσίασε σε τίτλους τη θεματολογία των -εθνικού περιεχομένου- μαθημάτων, προσθέτοντας στη φετινή ύλη -ενδεικτικά- τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό των Ρωμηών από τη Μικρασία με αφορμή το πέρας του πρώτου αιώνος από τα οδυνηρά γεγονότα του 1922 και 1923, καθώς και το ιστορικό της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο με αφορμή τα 50 έτη της επικείμενης χρονιάς από τα τραγικά γεγονότα του 1974. Ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε θέματα αφορώντα σε εναλλακτικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που σκοπό έχουν την ανάδειξη των κλίσεων και των ταλέντων και συγχρόνως την αφύπνιση και την αποτύπωση στη συνείδηση των παιδιών ιστορικών-εθνικών γεγονότων, όπως τον εν εξελίξει Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης. Αναφορά έκανε επίσης, σε δράσεις της Μητροπόλεως οι οποίες εμπλουτίζουν το εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό έργο των Κατηχητικών Σχολείων, όπως την διδασκαλία Βυζαντινής Μουσικής και τη βιωματική εκμάθηση της ιστορίας του Έθνους και της Εκκλησίας μας μέσα από τη συμμετοχή στις μουσικοθεατρικές παραστάσεις. Παρουσίασε ακόμη, τις επικείμενες εορταστικές εκδηλώσεις και ειδικές ενέργειες που στόχο έχουν την ενθάρρυνση των νέων προς την πρόοδο και την -συν Θεώ- διάκριση. Μεταξύ άλλων, μίλησε για  την στελέχωση των Κατηχητικών με νέα και δραστήρια μέλη, την ανάπτυξη δεσμών αγάπης και έμπρακτης συνεργατικότητας μεταξύ των Κατηχητών, καθώς και τη δημιουργία διοικητικών δομών που θα ενισχύσουν την πρόοδο του Κατηχητικού έργου. 

synaxis katixito23 3 of 14

synaxis katixito23 4 of 14

synaxis katixito23 5 of 14

synaxis katixito23 6 of 14

synaxis katixito23 7 of 14

synaxis katixito23 8 of 14

synaxis katixito23 9 of 14

   Σημαντικές συμπληρώσεις επί των θεμάτων έκανε η Διευθύντρια των Κατηχητικών Σχολείων της Ι. Μητροπόλεώς μας, ελλογιμωτάτη κα. Ευαγγελία Ψαρομμάτη. 

synaxis katixito23 11 of 14

synaxis katixito23 12 of 14

   Ακολούθησαν αξιόλογες προτάσεις και διευκρινήσεις από τον Πρωτοσύγκελο π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδη και από τον Διάκονο π. Νεκτάριο Γιαζγκουλίδη.

synaxis katixito23 10 of 14

synaxis katixito23 13 of 14

Η ευλογημένη σύναξη ολοκληρώθηκε με την επίδοση των -απαραίτητων για την άσκηση των καθηκόντων του Κατηχητού- διορισμών από τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος έκλεισε την ομιλία του με ευχές και ευχαριστίες προς όλους τους παρευρισκόμενους εθελοντές στο έργο της Εκκλησίας.

Οι διορισθέντες Κατηχητές και βοηθοί Κατηχητές του εκπαιδευτικού έτους 2023-24 της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας είναι οι:

Κυριακή Μωυσιάδη

Παναγιώτα Μιχαηλίδου

Πρεσβυτέρα Αφροδίτη Μουρατίδη

Ελισάβετ Λαζαρίδου

Κυριακή Θεοφανίδου 

Σοφία Συρανίδου 

Ελένη Μεσαριτσίδου 

Αλεξάνδρα Μανιφάβα

Ελένη Κουγιουμτζίδου

Σοφία Τορτοπίδου 

Σοφία Μεσαριτσίδου

Αθηνά Παυλίδου 

Αναστασία Αντωνιάδου 

Κατερίνα Ιωακειμίδου 

Φωτεινή Μαυρίδη

Μαρία Παπαδοπούλου

Αικατερίνη Καλπακίδου

Χρυσούλα Μαυροματίδου

Σοφία Μαυρίδη

Μαρία Πιπερίδου

Πρεσβυτέρα Ευσεβία Σφακιανάκη

Παναγιώτα Σταύρου

Ελένη Τσιάμη 

Ευαγγελία Νέζη 

Πρεσβυτέρα Μαρία Κομνηνού

Γεωργία Παύλου

Χαρίκλεια Συρίγου

Μαρία Τσέγκα 

Αγγελική Παπασπύρου

Βασιλική Κατσάλα

και ο Ιωάννης Μελετίδης

Στο έργο της Μητροπόλεως σε ρόλο Κατηχητού συμβάλουν καθοριστικά εφημέριοι των ενοριών και Πατέρες και συγκεκριμένα οι:

Πρωτοσύγκελος, Π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδης

Πρεσβύτερος Ματθαίος Μαβίδης

Πρεσβύτερος Λεωνίδας Πίττος

Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Πετσαλίδης

Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος 

Πρεσβύτερος Ειρηναίος Μπουγιούκας

Διάκονος Νεκτάριος Γιαζγκουλίδης

καθώς και Μοναχές, αλλά και η Διευθύντρια των Κατηχητικών Σχολείων της Μητροπόλεως, κ. Ευαγγελία Μ. Ψαρομμάτη.