2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή του Παραλύτου σε Ναούς του Ασπροπύργου και στον Καθεδρικό

Κυριακή07Μαϊος2023

Κυριακή του Παραλύτου σε Ναούς του Ασπροπύργου και στον Καθεδρικό

  Σήμερα, Κυριακή του Παραλύτου, ο Σεβασμιώτατος διήλθε από τους Ιερούς Ναούς Ταξιάρχου Μιχαήλ, Αγίου Ελευθερίου, Παναγίας Σουμελά και Αγίου Κωνσταντίνου Ασπροπύργου, ως και από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αχαρνών, κηρύττοντας το σημερινό ευαγγελικό μήνυμα.

   Μεταξύ άλλων, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στην αγόγγυστη υπομονή και την ακράδαντη ελπίδα του Παραλύτου, τονίζοντας ότι ναι μεν είχε την θέληση να γίνει καλά, αλλά πάνω από όλα έβαζε το Θέλημα του Θεού. Για τον λόγο αυτό, ο Θεός του χάρισε τη θεραπεία με τον καλύτερο τρόπο, γενόμενος ο Άνθρωπος που ο κάθε πονεμένος έχει ανάγκη. Σημαντική αναφορά έκανε, επίσης, στην υποκρισία των Φαρισαίων, η οποία αποτελεί διαχρονικό φαινόμενο. Πολλές φορές, πολλοί ξεφεύγουν από την ουσία της Εκκλησίας και προσκολλώνται στους τύπους και μέσω αυτών προσπαθούν να δείξουν κάτι που δεν είναι, αληθινοί.
   Κλείνοντας, ευχήθηκε να καταφέρουμε να αποβάλουμε την πνευματική παραλυσία, μέσω της αδιαλείπτου προσευχής, η οποία εμποδίζει την είσοδο της αμαρτίας.
 

Από τον Ι.Ν. Αρχαγγέλου Μιχαήλ Ασπροπύργου

IMG 9080

Από τον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Ασπροπύργου 

IMG 9086

Aπό τον Προσκυνηματικό I.N. Παναγίας Σουμέλα Ασπροπύργου 

IMG 9094

Από τον I.N. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου 

IMG 9107

Από τον Καθεδρικό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αχαρνών 

IMG 9114

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes