2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή του Ασώτου και μνήμη των τριών Ιεραρχών στον Καθεδρικό

Κυριακή12Φεβρουάριος2023

Κυριακή του Ασώτου και μνήμη των τριών Ιεραρχών στον Καθεδρικό

    Σήμερα, Κυριακή του Ασώτου και ημέρα μνήμης των αγίων τριών Ιεραρχών και οικουμενικών Διδασκάλων Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών. 

ASOTOY 23 2 of 12

    Στην ομιλία του ο σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρχικά στην ευαγγελική περικοπή του ασώτου υιού. Συγκεκριμένα, είπε ότι ο μικρότερος υιός έκανε κακή διαχείρηση της περιουσίας του, με αποτέλεσμα να γίνει βοσκός των χοίρων, επιθυμώντας να τρέφεται από την τροφή τους. Στο έσχατο αυτό σημείο της πτώσης, ήρθε εις εαυτόν και αποφάσισε να επιστρέψει. Χωρίς να χρονοτριβεί, επέστρεψε μετανοημένος προς την πατρική οικία και ο πατέρας, βλέποντάς τον από μακριά, έτρεξε και τον αγκάλιασε με στοργή, διατάζοντας μάλιστα τους υπηρέτες του να ετοιμάσουν μεγάλο πανηγύρι για την επιστροφή του. Ο δε πρεσβύτερος υιός στενοχωρέθηκε και ζήλεψε όλη την τιμή που έγινε για τον αδελφό του. Αυτή η αντιμετώπιση υπάρχει συχνά στον χώρο της Εκκλησίας, όπου κάποιοι ευσεβοφανείς κρίνουν τους συνανθρώπους τους που εισέρχονται στην Εκκλησία φεύγοντας από την αμαρτωλή ζωή. Αλίμονο αν οι χριστιανοί ασχολούνται με το τι κάνουν οι άλλοι, οι αδελφοί τους. Υπάρχει ο πνευματικός για να ασχοληθεί με την κάθε ψυχή. Έχει ο πνευματικός μεγάλη αγκαλιά. 

    Μεγάλη αγκαλιά είχαν και οι σήμερα τιμώμενοι τρεις μέγιστοι φωστήρες της τρισηλίου Θεότητος. Σε αυτούς είμαστε ευγνώμονες διότι χάρη στη συμβολή τους έγινε η ένωση της χριστιανικής πίστης με τον ελληνισμό, γεγονός που χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα, ακόμη και μετά από πεντακόσια χρόνια σκλαβιάς, την ταυτότητά μας. Και οι τρείς αγωνίσθηκαν με έναν ξεχωριστό τρόπο για την Εκκλησία, για την κοινωνία, αλλά και για κάθε ψυχή ξεχωριστά. Αξίζει να τους βάλουμε στα σπίτια μας μέσω των ιερών συγγραμμάτων τους, διότι μας υποδεικνύουν την ορθή οδό για πολλές εκφάνσεις της ζωής μας.

ASOTOY 23 3 of 12

ASOTOY 23 4 of 12

ASOTOY 23 5 of 12

   Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Επίσκοπός μας ανέγνωσε ευχή για τους μαθητές, υπερ φωτίσεως αυτών με την πρεσβεία των αγίων προστατών της ελληνικής παιδείας. Ακολούθως, μετέβη στα τμήματα του κατηχητικού σχολείου του Ναού, όπου μετέδωσε σε παιδιά και μεγάλους μηνύματα σχετικά με τους αγίους μεγάλους Ιεράρχες της Ρωμιοσύνης.

ASOTOY 23 6 of 12

ASOTOY 23 7 of 12

ASOTOY 23 8 of 12

ASOTOY 23 9 of 12

ASOTOY 23 10 of 12

ASOTOY 23 11 of 12

ASOTOY 23 12 of 12

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes