2b.jpg

Το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού π. Γρηγορίου Ταυλαρίου

Σάββατο21Ιανουάριος2023

Το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού π. Γρηγορίου Ταυλαρίου

    Ο μακαριστός υπήρξε από τους σπάνιους κληρικούς που με τόση συνέπεια και ζήλο αφιέρωσαν τη ζωή τους στην Εκκλησία. Η πολλή του αγάπη για την αρχοντιά και την ευπρέπεια του οίκου Κυρίου θα μείνουν αξέχαστες σε όσους γνώρισαν τον ρέκτη των αγαθών, π. Γρηγόριο. 

   Αυτού η μνήμη είη αιωνία!

IMG 6542

   Με συγκίνηση τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς το ετήσιο μνημόσυνο τοῦ πολύκλαυστου μακαριστοῦ ιερομονάχου π. Γρηγορίου Ταυλαρίου, διατελέσαντος πρωτοσυγκέλλου της ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος. Στην ακολουθία του μνημοσύνου προεξήρχε ο οικείος Ιεράρχης, σεβασμιώτατος Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, ο οποίος προηγουμένως τέλεσε την αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Μετ’ αυτού συμμετείχαν στο μνημόσυνο ο σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος, ο σεβασμιώτατος Τορόντο κ. Μωϋσής και κληρικοί εκ των ομόρων Μητροπόλεων. 

   Ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς στον σύντομο λόγο του, αφού αναφέρθηκε εν ολίγοις στον μακαριστό π. Γρηγόριο, εξέφρασε τη θλίψη της τοπικής Εκκλησίας για την απώλεια του σημαντικού στελέχους αυτής. Τέλος δε, ευχήθηκε η ψυχή του να έχει βρει την ανάπαυση στη βασιλεία των ουρανών. 

   Για περισσότερα βλ. ΕΔΩ.

p grigor 2 of 18

p grigor 18 of 18