2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η μνήμη της Περιτομής του Χριστού και του Αγίου Βασιλείου στην Οσία Ειρήνη Λυκοβρύσεως

Σάββατο14Ιανουάριος2023

Η μνήμη της Περιτομής του Χριστού και του Αγίου Βασιλείου στην Οσία Ειρήνη Λυκοβρύσεως

      Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, ημέρα μνήμης της Περιτομής του Χριστού και του αγίου Βασιλείου του Μεγάλου.

IMG 4236

IMG 4239

IMG 4511

    Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας έκοψε την βασιλόπιτα της Μονής.
   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημασία της Περιτομής, λέγοντας ότι ήταν απαραίτητη ενέργεια για να γίνει αποδεκτός από την ιουδαϊκή κοινωνία  ως τηρητής του μωσαϊκού νόμου.
   Επίσης, τόνισε τη διάκριση μεταξύ του γνήσιου αγίου Βασιλείου και του ψεύτικου καλούμενου άι-Βασίλη, ενός εμπορικού κατασκευάσματος.
   Κλείνοντας, ευχήθηκε με τις πρεσβείες του εορτάζοντος αγίου να διανύσουμε εν ειρήνη το 2023. Απευθυνόμενος δε στην Οσιωτάτη Γερόντισσα Παϊσία, ευχήθηκε να έχει δύναμη να συνεχίσει το έργο της ηγουμενίας προς όφελος της αδελφότητας.
 

IMG 2807

IMG 2792 1

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes