2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η Εξόδιος Ακολουθία του πρωταθλητή Ευρώπης Βασιλείου Τόπαλου

Πέμπτη05Ιανουάριος2023

Η Εξόδιος Ακολουθία του πρωταθλητή Ευρώπης Βασιλείου Τόπαλου

    

facebookvasilis topalos

    Σε βαρύ κλίμα τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ασπροπύργου, η Εξόδιος Ακολουθία του νεαρού πρωταθλητή Ευρώπης στη πυγμαχία, Βασιλείου Τόπαλου, ο οποίος μεγάλωσε στην αυτή Ενορία.

 

KIDEIAVASILEIOS 1 of 10

KIDEIAVASILEIOS 3 of 10

KIDEIAVASILEIOS 2 of 10

KIDEIAVASILEIOS 4 of 10

KIDEIAVASILEIOS 6 of 10

    Στον επικήδειο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ανάσταση του μοναχογιού της χήρας στην πόλη Ναΐν, μέσα από το οποίο διαπιστώνουμε ότι Εκείνος, ο Κύριος Ιησούς Χριστός, είναι ο Μόνος που μπορεί να πει στους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους να μην κλαίνε. Μπορεί να πει κάτι τέτοιο διότι είναι η Ζωή και η Ανάσταση, Εκείνος που είπε: «όποιος πιστεύει σε μένα, και να πεθάνει θα ζήσει». Βασισμένος σε αυτά τα λόγια του Χριστού, ο συνειδητοποιημένος Χριστιανός αγωνίζεται να μην πεθάνει όταν πεθάνει, αλλά να συνεχίσει τη ζωή. Για τον θάνατο έχουν γραφτεί πολλά. Ωστόσο, απάντηση έδωσε μόνο ο Χριστός με την Ανάστασή Του, καταργώντας τον θάνατο, την μόνη βέβαιη κληρονομιά μας.

     Σε άλλο σημείο ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στον μακαριστό Βασίλειο. Ως φέρελπις νέος, με ενθουσιασμό και αγνότητα αξιοποίησε τα πολλά χαρίσματα που του προσέφερε ο Θεός και αγωνίσθηκε να φέρει για την Ελλάδα, την οικογένειά του και για τον ίδιο την νίκη. Παρ' όλους τους αγώνες και τα κατορθώματα, κανένας δεν έχει συνάψει συμβόλαιο με τον Χριστό για να ζει αιώνια. Για αυτό, ως Χριστιανοί έχουμε καθήκον να προπονούμε το πνεύμα, όπως αγωνίσθηκε και προπονήθηκε ο Βασίλειος κατά το σώμα. Όπως οι προπονητές επιβάλλουν άσκηση και εγκράτεια στους αθλητές, έτσι και η Εκκλησία προπονεί τους αγωνιζόμενους για την Βασιλεία των Ουρανών.
      Στρεφόμενος προς τους γονείς του παιδιού, ο Επίσκοπός μας τόνισε: «σας διαβεβαιώνω ότι μέσα από αυτή τη κατάσταση, η ψυχή σας θα γεμίσει δύναμη και χαρά. Πνευματικά να χαίρεστε, δίοτι ο Βασίλης των Ελλήνων, το δικό σας σπλάχνο, έφυγε ανοίγοντας πριν από εσάς την πόρτα για τη Βασιλεία των Ουρανών». Προσέθεσε δε το καθήκον των γονέων να μην πάψουν την δέηση προς τον Κύριο να αναπαύσει την ψυχή του κεκοιμημένου υιού τους.
     Κλείνοντας, ευχήθηκε η μνήμη του νεαρού αθλητή να μείνει αιώνια.
    Ακολούθως, ανέγνωσε επικήδειο λόγο, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Ελλάδος, μετά τον οποίο οι Κληρικοί έδωσαν τον τελευταίο ασπασμό και εξέφρασαν τα συλλυπητήρια προς τους γονείς του Βασιλείου και ακολούθησε το πλήθος του λαού, επίσημοι και αθλητές.
 

IMG 1568

KIDEIAVASILEIOS 7 of 10

KIDEIAVASILEIOS 8 of 10

KIDEIAVASILEIOS 9 of 10

KIDEIAVASILEIOS 10 of 10

IMG 20230105 152207

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes