2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Η΄ Λουκά στους Αγίους Πάντες Θηβών

Κυριακή27Νοέμβριος2022

Κυριακή Η΄ Λουκά στους Αγίους Πάντες Θηβών

      Στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Θηβών τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος σήμερα, Κυριακή Η΄ Λουκά.

IMG 3785

      Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, τονίζοντας την ανάγκη να είμαστε ελεήμονες προς όλους ανεξαιρέτως τους συνανθρώπους μας, όπως ελεήμων είναι προς εμάς ο Κύριός μας, χωρίς βέβαια να αγνοούμε ότι εμείς ομοιάζουμε με τον πεσόντα στους ληστές και ότι έχουμε ανάγκη βοηθείας από τους πνευματικά ανωτέρους μας. Ιδιαιτέρως τόνισε ότι ελεημοσύνη δεν είναι μόνο η χρηματική βοήθεια, αλλά και η ηθική ενίσχυση, ο καλός λόγος, ή ακόμη η προσευχή μας υπέρ αυτού που έχει ανάγκη. Παίρνοντας αφορμή από την αναφορά του στην προσευχή, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Άγιο Γρηγόριο Αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης τον Παλαμά, ο οποίος μέσα από το έργο του μας δίδαξε την νοερά προσευχή, τον τρόπο απόκτησής της και την ενέργειά της.

IMG 3788

IMG 3793

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes