2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Αγίου Μηνά

Πέμπτη24Νοέμβριος2022

Η εορτή του Αγίου Μηνά

   Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά του Θαυματουργού στην μητροπολιτική μας περιφέρεια. 

agios minas 03 1

    Την παραμονή της μνήμης του λαοφιλούς Αγίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος προεξήρχε στον Μέγα Εσπερινό στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Βιλίων.
   Ψαλλομένων των απολυτικίων άπαντες εξήλθαν του Ναού και λιτάνευσαν την εικόνα και απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου στους δρόμους του γραφικού χωριού.
   Με την επιστροφή στον Ναό ευλογήθηκαν οι άρτοι.
   Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Σεβασμιώτατος, εκφράσας την ευχή η πρεσβεία του Αγίου να συνοδεύει όλους μας και να σκεπάζει την πατρίδα μας. Η δε κα. Ευθαλία Παππά εξέφρασε ευχαριστίες στον Ιερό Κλήρο, τους επισήμους και τον παρεστώτα λαό.

 IMG 3741

IMG 3715

IMG 3709

IMG 3713

IMG 3725

IMG 3729

IMG 3735

IMG 3736

IMG 3747

IMG 3755

     Στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Ανθούσας ο Εσπερινός τελέσθηκε από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας, αιδεσιμολογιώτατο π. Μιχαήλ, και Ιερείς.

IMG 0905

   Ανήμερα της Τρίτης, την Θεία Λειτουργία στον Ναό των Βιλίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριος.

IMG 9506

  Ο δε Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας λειτούργησε στην Ιερά Μονή Αγίου Μηνά Ανθούσας.

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε, αρχικά, στον κίνδυνο της υπέρμετρης και σε πολλές περιπτώσεις αναληθούς πληροφορίας από την οποία μάλιστα επηρεάζονται πολλοί Χριστιανοί και ξεφεύγουν από το πνεύμα της ευαγγελικής διδασκαλίας. Ο Άγιος Μηνάς είχε στραμμένα τα ώτα και τους οφθαλμούς του μόνο στον Άρχοντα της πίστεώς μας. Μεριμνούσε διαρκώς να οδηγηθεί μέσω της Κάθαρσης και του Φωτισμού, στην Θέωση της ψυχής του. Παρέβλεπε ό,τι σαθρό και ανωφελές για την ψυχική του σωτηρία και αγωνιζόταν να ενωθεί με τον Θεό και όταν επιτεύχθηκε αυτή η ένωση, ο Μηνάς ήταν έτοιμος να θυσιάσει την επίγεια ζωή του υπέρ της αληθινής πίστης. Ούτε στο ελάχιστο δεν σκέφτηκε να θυσιάσει έστω και ψεύτικα στα είδωλα για να γλιτώσει. Όχι, ο Άγιος Μηνάς, είχε κατανοήσει ότι ο Χριστός μας διδάσκει την θυσία, και δεν δέχθηκε να συμβιβασθεί με κάτι άλλο. 
   Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος είπε ότι όπως ένα παιδί έχει ανάγκη από την μητρική αγκαλιά για να αισθανθεί ασφάλεια, έτσι κι εμείς οι Χριστιανοί έχουμε ανάγκη την σκέπη των Αγίων μας, την συμβουλή και την χειραγώγησή τους, ώστε ακόμη και μέσα στις δυσκολίες της ζωής, να αισθανόμαστε ότι δεν κινδυνεύουμε, αλλά ότι βαδίζουμε με σιγουριά προς τον Κύριο.

IMG 0931

IMG 3759

       Στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Μηνά της Μονής Αγίου Νικολάου Παιανίας λειτούργησε ο αιδεσιμώτατος Πρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

     Στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πάρνηθος λειτούργησε ο αιδεσιμώτατος Πρεσβύτερος π. Ματθαίος Μαβίδης.

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes