2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Συνάξεις με θέμα «Τα θεμέλια της οικογένειας»

Παρασκευή11Νοέμβριος2022

Συνάξεις με θέμα «Τα θεμέλια της οικογένειας»

F73lg

      Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν δύο συνάξεις στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργου και στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών τα απογεύματα της Τετάρτης και της Παρασκευής αντιστοίχως, με κεντρική εισήγηση του Σεβασμιωτάτου και θέμα «Τα θεμέλια της οικογένειας». 

     Ο Επίσκοπός μας ανέλυσε το θέμα με βάση τον ορθόδοξο τρόπο σκέψης και ζωής, επικαλούμενος τους αγάμους Αγίους Παύλο τον Απόστολο και Ιωάννη τον Χρυσόστομο, οι οποίοι, καίτοι άγαμοι, έχουν διδάξει πολλά για το θέμα της οικογένειας. Η εισήγηση είχε ως διακριτές ενότητες την σημασία του θεμελιωμένου γάμου για την πρόοδο της κοινωνίας, την διάκριση των συναισθημάτων της αγάπης και του έρωτα, την διάκριση μεταξύ της ευλογημένης σαρκικής επαφής και του σωματικού πάθους. Επίσης, έγινε αναφορά στα στάδια του Μυστηρίου του Γάμου, στον ορισμό του Μυστηρίου, στην εξάρτηση της συμπεριφοράς των παιδιών από αυτή των γονέων, καθώς και στην γνωστή παροιμία «στον γάμο τρίτος δεν χωρεί», με τον Σεβασμιώτατο να κάνει την διαφοροποίηση ότι ο μόνος τρίτος που χωράει είναι ο πνευματικός και συγκεκριμένα ο διακριτικός και μόνο. 

     Η εισήγηση έληξε με το συμπέρασμα ότι τα θεμέλια της οικογένειας δεν είναι άλλα από τις αρχές με τις οποίες ο Χριστός μέσω του Ευαγγελίου μας προτρέπει να ζήσουμε. 

     Οι συνάξεις έκλεισαν με συζήτηση πάνω στα ερωτήματα των ακροατών σε οικείο κλίμα.

 

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes