2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ποιμαντική περιοδεία του Σεβασμιωτάτου κατά την νηστεία του Δεκαπενταυγούστου

Σάββατο27Αύγουστος2022

Ποιμαντική περιοδεία του Σεβασμιωτάτου κατά την νηστεία του Δεκαπενταυγούστου

      Στο πλαίσιο της δεκατετραημέρου νηστείας προς τιμήν της Παναγίας μας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε ποιμαντική περιοδεία σε Ιερούς Ναούς και Μονές της μητροπολιτικής μας περιφέρειας.

7787

      Η περιοδεία περιελάμβανε, αρχικά, χοροστασίες κατά την Μικρή και την Μεγάλη Παράκληση της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών και στους Ιερούς Ναούς Παναγίας Σουμελά και Αγίου Κωνσταντίνου Ασπροπύργου και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Θηβών. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε και ιερούργησε σε πανηγυρίζουσες και μη Μονές, μεταξύ των οποίων, Αγίου Στεφάνου Αυλίδος, Μεταμορφώσεως Βαρνάβα, Μεγαλόχαρης Ωρωπού, Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως, Παναχράντου Μεγάρων, Κοιμήσεως Λεύκτρων. Προς ψυχική δε και σωματική ενίσχυση και θεραπεία των αγωνιζομένων στο στάδιο της νηστείας, ο Μητροπολίτης μας, πλαισιούμενος από τους Ιερείς των Ενοριών του Ασπροπύργου τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Σουμελά, καθώς και το Μυστήριο της Εξομολογήσεως σε Ιερούς Ναούς.

      Διερχόμενος από όλους τους σταθμούς, εκφώνησε ομιλίες και μετέφερε αρχιερατικές ευχές για να αξιωθούμε άπαντες να εορτάσουμε με το καλό το «Πάσχα του Καλοκαιριού», την μεγάλη επικείμενη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes