2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Τα ονομαστήρια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Γ.Ο.Χ. Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλινίκου

Πέμπτη11Αύγουστος2022

Τα ονομαστήρια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Γ.Ο.Χ. Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλινίκου

     Με λαμπρότητα τιμήθηκε στην Ιερά Μονή Αθικίων Κορινθίας η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Καλλινίκου, του οποίου το όνομα φέρει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας, Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Γ.Ο.Χ. Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Καλλίνικος.

   Νωρίς το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου. Εν συνεχεία, του Αρχιερατικού Συλλειτούργου προεξήρχε ο εορτάζων Αρχιεράρχης συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, του Ποιμενάρχου μας, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, Δημητριάδος κ. Φωτίου, Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανού, Μεθώνης κ. Αμβροσίου και πλειάδος Κληρικών.

IMG 3181

IMG 3191

IMG 3194

IMG 3212

IMG 3215

IMG 3229

IMG 3237

IMG 3246

IMG 3257

IMG 3260

    Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος επαναλαμβάνοντας ως αφετηρία τα λόγια του Εθναποστόλου Παύλου «μιμηθείτε εμένα, όπως εγώ μιμούμαι τον Χριστό». Τα λόγια αυτά είχε ως αρχή στη ζωή του ο Μάρτυς Καλλίνικος, για αυτό και αγωνίσθηκε να ζήσει ως αληθινός Χριστιανός. Αφού δε, είχε ενωθεί με τον Θεό, όταν η στιγμή το κάλεσε, απέναντι στους κινδύνους, στις απειλές και στα βάσανα ομολόγησε και δεν αρνήθηκε την πίστη του στον αληθινό Θεό. Το παράδειγμα του Αγίου Καλλινίκου και εκατομμυρίων άλλων Μαρτύρων πρέπει να μας προβληματίσει θετικά, καθώς υπάρχουν στις μέρες μας χριστιανοί οι οποίοι αφενός λένε ότι ομολογούν Χριστό, αφετέρου αντιμέτωποι με τις προκλήσεις της εποχής δημιουργούν φατρίες, εγκαταλείπουν τους εκτός φατρίας λοιπούς Χριστιανούς, και καταφεύγουν σε έρημους τόπους όχι για πνευματική ανύψωση, αλλά μάλλον για να ζήσουν πιο άνετα. Οι πνευματικοί ταγοί δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Πολλοί λαμβάνοντας την Ιερωσύνη ξεχνούν την αποστολή τους, συμπεριφέρονται ως παντογνώστες, αλλά το «μόνο» που δεν γνωρίζουν, τελικά, είναι η σχέση που πρέπει να έχουν με τον Επίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο.

     Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας ζωή ειρηνική, μακροημέρευση, υγεία και άλυπη συνέχεια της ευλογημένης ποιμαντορίας του. Επίσης, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και των λοιπών Αρχιερέων της Ιεράς Συνόδου για την συνολική προσφορά και υπηρεσία του στον αμπελώνα του Κυρίου, τονίζοντας ότι οι ευχές όλων των Ιεραρχών τον συνοδεύουν.

IMG 3264

IMG 3266

IMG 3272

    Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τον λόγο λαβών ο Μακαριώτατος, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο, την αδελφότητα της Μονής Ταξιαρχών υπό την Οσιωτάτη Γερόντισσα Σεμνή και όλους τους παρισταμένους και αναφέρθηκε στις έξωθεν απειλές κατά της πατρίδας και της πίστης μας οι οποίες χορηγούνται από την πρόνοια του Θεού για να δοκιμασθούμε. Βλέποντας τους κινδύνους οφείλουμε με αληθινή μετάνοια να στρέψουμε στις αρχές μας, τις αρχές που είχε στη ζωή του ο Μάρτυς Καλλίνικος. Δυστυχώς, σαν να μην έφθαναν οι εξωτερικοί κίνδυνοι, υπάρχουν και οι εσωτερικοί με ανθρώπους της Εκκλησίας να μιλούν συνεχώς για μαρτύριο και για βασάνους παρερμηνευμένα. Για να αξιωθεί κάποιος να φθάσει στο μαρτύριο πρέπει πρώτα να έχει φθάσει στην εμπειρία της Θεώσεως. Τότε, μαρτυρά την πίστη του και οι βάσανοι έρχονται αργότερα ως αποτέλεσμα του μαρτυρίου. 

    Εν κατακλείδι, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε η πρεσβεία του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Καλλινίκου να συνοδεύει τον καθένα.

IMG 3275

IMG 3282

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes