2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

Τρίτη09Αύγουστος2022

Η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασπροπύργου

15

    Επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου. 

   Στην ομιλία του ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στην αφοσίωση του τιμωμενου Αγίου στον Θεό. Ο Άγιος Παντελεήμων αν και έζησε σε μία επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα των Χριστιανών εποχή, έμεινε ακλόνητος στην πίστη του και συνέχισε να ασκεί τα πνευματικά του καθήκοντα βοηθώντας και θεραπεύοντας τους συνανθρώπους του, ώσπου κάποια στιγμή, λόγω της δράσης του, οδηγήθηκε στο μαρτύριο. Μπροστά στους τυράννους δεν δείλιασε, αλλά με παρρησία ομολόγησε τον Αληθινό Θεό υπομένωντας βασανιστήρια και, τελικά, αυτόν τον θάνατο. 

   Απευθυνόμενος προς τον εορτάζοντα Ιερομόναχο π. Παντελεήμονα, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να ζήσει με την υπακοή και να αξιωθεί της Βασιλείας των Ουρανών.

viber image 2022 08 09 09 28 20 899

viber image 2022 08 09 09 28 21 294

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes