2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Εκδημία Αγγελή Τούτουζα

Πέμπτη04Αύγουστος2022

Εκδημία Αγγελή Τούτουζα

IMG 9026    Με το αίσθημα της κατ' άνθρωπον θλίψεως η εν Βοιωτία παροικούσα Εκκλησία προέπεμψε στον θρόνο της μεγαλωσύνης του Θεού ένα πιστό μέλος αυτής, τον μακαριστό πλέον Αγγελή Τούτουζα. 

    Ο αείμνηστος αδελφός Αγγελής του Δημητρίου και της Χρυσάνθης γεννήθηκε το 1932 και ανατράφηκε με την χαρακτηριστική ευσέβεια της παλαιάς, όμορφης Ελλάδας που είχε ως σημαία το πάντρεμα Ελλάδος και Ορθοδοξίας. Ο Ιερός Ναός της Ευαγγελιστρίας Θηβών αποτέλεσε το κέντρο της επίγειας ζωής του. Υπηρέτησε εντίμως και υποδειγματικώς ως επίτροπος σε αυτήν, στηρίζοντας παντοιοτρόπως την πρόοδο της. Ιδιαιτέρως τόσο ο ίδιος όσο και τα λοιπά μέλη της οικογένειάς του στήριξαν ηθικά στα πρώτα του ιερατικά βήματα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο, εφημέριο τότε της Ενορίας Ευαγγελιστρίας και Αγίων Πάντων. Με την αξιότιμη συζυγό του, Ειρήνη, απέκτησαν τρεις υποδειγματικές κόρες, την Χρυσάνθη, την Φωτεινή και την Στυλιανή. Ανήμερα της 3ης Αυγούστου ο Αγγελής παρέδωσε την ευλογημένη ψυχή του στον Κύριο της Ζωής και της Ανάστασης.
    Η Εξόδιος Ακολουθία τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Θηβών από Κληρικούς της Μητροπόλεώς μας, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας μη δυνηθέντος -παρά την θέλησή του- να παρευρεθεί, λόγω της παραμονής του στην Χίο για την εορτή της πολιούχου Αγίας Μαρκέλλης. Ωστόσο, ανεγνώσθη συλλυπητήριο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου προς τους αγαπημένους συγγενείς και οικείους του μακαριστού.
   Είθε η ψυχή του να τύχει της μακαρίας αναπαύσεως από τους κόπους, τους πόνους και τους στεναγμούς στην χαρά της Βασιλείας των Ουρανών! Αιωνία αυτού η μνήμη!

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes