2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Αγίου Προφήτου Ηλίου στον Ασπρόπυργο

Τρίτη02Αύγουστος2022

Η εορτή του Αγίου Προφήτου Ηλίου στον Ασπρόπυργο

HLIAS

   Επί τη μνήμη της πυρφόρου αναβάσεως εις τους Ουρανούς του Αγίου Προφήτη Ηλίου του Θεσβίτου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ασπροπύργου ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου.  Την ημέρα αυτή εόρταζε μέχρι πέρσι ο πολιός Εφημέριος του Ναού, μακαριστός π. Ηλίας Μαυρίδης, του οποίου το εξάμηνο μνημόσυνο εψάλη με το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

htfdt2

   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον ζήλο και τη δικαιοσύνη που διέκριναν τον Προφήτη Ηλία. Ο μεγάλος Άγιος, ο ένσαρκος άγγελος κατά το απολυτίκιό του, απέβλεπε πάντοτε στο Θέλημα του Θεού και δεν ανεχόταν την παρανομία. Αυτήν, δίχως εμπάθεια, αλλά κινούμενος από ιερό ζήλο και αγάπη προς τον Θεό, την έλεγχε προκειμένου να επιστρέψει στην πατρώα ευσέβεια πολλούς. Έτερο και λίαν σημαντικό γνώρισμα του Προφήτη Ηλία αποτελεί η δύναμη της προσευχής του. Είναι γνωστό ότι με μόλις μία επίκληση προς τον Θεό, έκλεισε ο ουρανός «επί έτη τρία και μήνας εξ» και πάλι με μία του προσευχή άνοιξε ο ουρανός και η βροχή πότισε το άνυδρο χώμα. Η παρρησία του προς τον Θεό κατέστησε τον τιμώμενο Προφήτη μεγάλο πρέσβη υπέρ του λαού. Πράγματι, όταν με καθαρή καρδιά και πίστη αιτούμαστε τις πρεσβείες του για κάθε τι το συμφέρον, ταχέως μεταβιβάζει τα αιτήματα προς τον Θεό και πετυχαίνει την εκπλήρωσή τους. 

   Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε αφενός η πρεσβεία του Προφήτη Ηλία να συνοδεύει όλους μας, αφετέρου ο εφημέριος του Ναού π. Κωνσταντίνος Πετσαλίδης, ο οποίος άγει σήμερα την 5η επέτειο της εις πρεσβύτερον χειροτονίας του να έχει δύναμη και φώτιση ώστε να κάνει πάντοτε το Θέλημα του Θεού με ταπείνωση.

tttyutr3

hcvfghftfhrtrt3a

rtruruy5

uyturyru4

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes