2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

«Ημερήσιο θερινό Περιβόλι της Σουμελά», για πρώτη φορά εκπαιδευτική ενέργεια αφιερωμένη στην Αγία Νεομάρτυρα Κασσάνδρα Υψηλάντη την Τραπεζούντια

Τρίτη26Ιούλιος2022

«Ημερήσιο θερινό Περιβόλι της Σουμελά», για πρώτη φορά εκπαιδευτική ενέργεια αφιερωμένη στην Αγία Νεομάρτυρα Κασσάνδρα Υψηλάντη την Τραπεζούντια

 

DSC 2226 copy

   Λίγες ημέρες μετά το ιστορικό γεγονός της υποδοχής και καταθέσεως των Ιερών λειψάνων της Αγίας Νεομάρτυρος Κασσάνδρας της Τραπεζουντίας στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Παναγίας Σουμελά Ασπροπύργου, πραγματοποιήθηκε ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό ημερήσιο πρόγραμμα αφιερωμένο στην επί αιώνες λησμονημένη Μικρασιάτισσα Αγία.

   Το Περιβόλι της Σουμελά, η κατασκηνωτική δομή της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας που παραδοσιακά οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα εθνικού  και θρησκευτικού περιεχομένου, υλοποίησε φέτος ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην «Γιαγιά της Ελληνικής Επανάστασης». Η επιλογή του προσώπου  δεν ήταν τυχαία. Η Αγία Νεομάρτυς Κασσάνδρα Υψηλάντη, το γένος Μουρούζη, ηρωίδα και αγία γυναικά που έζησε και μαρτύρησε την εποχή της Τουρκοκρατίας, ήρθε προσφάτως ως ευλογία να κατοικοεδρεύσει στο Ναό της Σουμελιώτισσας του Ασπροπύργου. Η αγία αυτή μορφή, μας παραπέμπει σε επίκαιρα εθνικά θέματα, σε ιδιαιτέρως σημαντικές ιστορικές επετείους, αλλά και σε τραγικά για το Γένος μας γεγονότα. Η πρόγονος των πρωτεργατών της Ελληνικής Επανάστασης Αλέξανδρου και Δημήτριου Υψηλάντη «μνημονεύτηκε» σήμερα -στο πλαίσιο ειδικού αφιερώματος- για πρώτη φορά, διακόσια ένα χρόνια μετά την πανηγυρική έναρξη του νικηφόρου εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα, αλλά και εκατό χρόνια από την τραγικότερη για το Έθνος μας καταστροφή των Ελλήνων της Μικρασίας. 

   Ο βίος και το μαρτύριο της εκ Πόντου αγίας παρουσιάστηκε αναλυτικά και παραστατικά, και  καταγράφηκε στη συνείδηση και την ψυχή των περί τους 150 νέων και παιδιών της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας που παρακολούθησαν το πρόγραμμα. Το πλούσιο σε δράσεις πρωτοποριακό βιωματικό για τα παιδιά εκπαιδευτικό, έλαβε χώρα στο "Κτήμα 10", στον Ασπρόπυργο.

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes